Konya'da bir dilim karpuz 50 lira

Konya'da bir dilim karpuz 50 lira
Konya'da yaz sezonu açılıyor. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olarak nitelendirilen karpuz, kilogramı 40 ila 50 liradan tezgahlarda yerini alırken, tüm karpuz yerine dilimli karpuzlar daha fazla ilgi görüyor.

Yaz sezonu resmen açılıyor... Lezzeti ve iç ferahlatan özelliği ile yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz tezgahlarda yerini almaya başladı. Pazar tezgahlarında nadiren görücüye çıkan karpuz, zincir marketlerde boy gösteriyor.

whatsapp-image-2024-05-01-at-14-25-20.jpeg

KONYA'DA DİLİMLİ KARPUZA YOĞUN İLGİ

Konya'da kilosu 40 ila 50 lira arasında satılan karpuzun bir adeti yaklaşık 350 lirayı buluyor. Dilimli karpuzların tane fiyatları ise 50 liradan başlıyor. Alım gücü düşük olanlara çözüm için manavlar yarım ya da çeyrek olarak karpuzları satıyor.

whatsapp-image-2024-05-01-at-14-25-21.jpeg

Zincir marketlerde satışa çıkan karpuzun bir tanesi 350 liraya kadar çıkıyor. Esnaf, mevsim ve maliyet göz önüne alındığında şu anda bir karpuzun ortalama 7 ve 8 kilo geldiğini, çeyrek dilimin 50 ila 60 liraya denk geldiğini ifade etti. Mevsim itibarı ile satış fiyatının normal olduğunu belirten esnaflar yerli karpuz çıktığında fiyatın daha uygun olacağını belirtti.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum