Süleyman SAYAN

Süleyman SAYAN

Bir Başka Konyaspor!

Bir Başka Konyaspor!

Konyaspor Stanojevic ile başladığı sezon yolculuğuna, Hakan Keleş ile devam etti. Keleş’ten umduğunu bulamayan temsilcimiz, bu defa rotayı, Konyaspor’da yardımcı antrenör olarak uzun süre hizmet etmiş Omerovic’e çevirdi. Omerovic ile mehter takımı tarzında devam eden yolculuk, bitime 4 hafta kala sona ermişti. Konyaspor macera aramak yerine aynı sezonda 4.hocası olarak çareyi Ali Çamdalı’da buldu. Çamdalı’nın gelişi, olumlu olumsuz birçok yorumu beraberinde getirdi. Fenerbahçe maçıyla aldığı 1 puan ile dikkatleri üzerine çeken Çamdalı bu puanın anlam kazanması için Samsunspor maçında mutlak 3 puan almalıydı…

Deplasman takımlarının aldığı puanlamaya göre, ligin en kötüsü Samsunspor ile evinde aldığı puan sıralamasında, en kötü 3 takımdan biri olmayı başaran Konyaspor’un hayat memat maçında tek hedef 3 puandı.

Maçtan önce, Samsunlu taraftarlara bekleme noktasında, maç saatine kadar eziyet edilmeden, eskiden olduğu gibi şehirde gezmesine izin verildi. Taraftarlar maç boyunca birbirine saygısızlık yapmadılar. Samsun'dan gelip, Konyaspor Store’den hatıra alışverişi yapanlar oldu. Samsun taraftarları stadyuma girdiklerinde, Konyaspor taraftarları tarafından hoş geldiniz tezahüratı yapıldı. Samsun tribünleri ise Anadolu diye karşılık verdi. Tüm stadyumlarda özlenen tribün görüntülerinde, dakika 55 olduğunda Konya tribünleri sustu ve Samsun taraftarlarının 55. dakika gösterisini alkışladılar. Maç sonunda ise karşılıklı güzel temennilerde bulundular. Öte yandan yayıncı kuruluşun yanlış yayın politikası, Anadolu’da taraftar potansiyeli olan iki takımın maçında, haklı olarak çok tepki çekti. Konyaspor sosyal medya hesabından maç sonu konuyla ilgili yapılan paylaşım ise tam yerinde ve zamanındaydı.

Ali Çamdalı’nın takım içerisinde güven sağlaması için, galibiyetten başka bir şey düşünmüyorduk. Fenerbahçe maçında olduğu gibi şehir kenetlenmişti. Konyaspor maça öyle bir başlamıştı ki, sağdan soldan bindirmeler, şut denemeleri, pas trafikleri, kurdukları üçgenler, driplingler ve tabii ki goller.

Eminim birçok Konyaspor taraftarı, böyle oynardınız da niye şimdiye kadar oynamadınız dedi, bunu duyar gibiyim.

Maçın ilk yarısı muazzam bir oyun, birbirinden güzel 3 gol ve ısıran bir Konyaspor izledik. Samsunspor’da oyunu çirkinleştirmeden oynadığı için onları da tebrik edelim. 2. Yarı Konyaspor topu rakibine verdi. Konyaspor’un istediği alanda rölantide bir oyun oldu. Konyaspor bu sezon, hem savunmada hem de hücumda bir başka böyle maç yapmamıştı. Bugün adeta bir başka Konyaspor izledik.

Ali Çamdalı her ne kadar oyuncu değiştirmelerinde geç kaldığı anlar olsa da bize, şu iki haftalık süreçte önce yılmadan mücadele ve sert savunma ile nasıl puan alacağını gösterdi. Ardından 2. Hafta ise nasıl hücum yapılır ve Konyaspor içindeki potansiyel nedir dersini verdi.

Kötüyü her zaman yazıyoruz. İyiden de bahsetmek gerekir. Maçın hakemi Kadir Sağlam gerçekten, sağlam maç yönetti. Pozisyonlara olması gerektiği kadar yakındı. Futbolcularda iyi niyetli olması hakemin işini kolaylaştırdı. Kritik birkaç kararda ise doğru kararı verdi.

Çamdalı için kritik 2 hafta var. Kayseri’den alınacak 1 puan, hem Kayseri’yi ligde tutmaya yetecek, hem de Konyaspor bir sürpriz olmazsa ligde kalmayı garantileyecektir. Galibiyet mi? Samsunspor maçının ilk yarısındaki oyunun yüzde 70- 80’ini sahaya yansıtsın çok rahat kazanır.

Maçın sözü: Kolay olanı herkes yapar. Önemli olan zoru başarmak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SAYAN Arşivi
SON YAZILAR