2 yaşındaki bebeği döverek hastanelik ettiler

2 yaşındaki bebeği döverek hastanelik ettiler
Gündemde Narin Güran cinayeti varken bir çocuğa yönelik şiddet haberi de Tekirdağ’dan geldi. 2 yaşındaki bir bebeğin darp sebebiyle entübe edildiğini öğrenildi.

Haftalarca kayıp olarak arandıktan sonra ailesiyle yaşadığı Tavşantepe köyüne 1,5 kilometre uzaklıktaki bir derede cesedi bulunan ve amcasının katil zanlısı olarak yargılandığı Narin Güran soruşturması gündemdeyken bir rezalet de Tekirdağ’ın Malkara ilçesinden geldi.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki S.Y., bir hafta arayla vücudunda darp izleri ve morluklarla hastaneye götürüldü. İlk tedavisinin ardından taburcu edilen küçük çocuk, ikinci kez hastaneye getirildiğinde durumu ağırlaşarak entübe edildi. Olayın ardından S.Y.'nin 5 yaşındaki ablası koruma altına alınırken, anne çocuğun yaralanmasından komşusunu sorumlu tuttu. Olayda istismar dahil tüm ihtimaller mercek altına alındı.

Morluklarla Hastaneye Getirildi

Malkara’da yaşayan 2 yaşındaki S.Y., bir hafta önce vücudunda morluklarla hastaneye götürüldü. Tedavi eden doktor, herhangi bir ihbarda bulunmadan çocuğu muayene ederek taburcu etti. Ancak, S.Y. dün tekrar darp izleri ve anal bölgesinde morluklarla Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne getirildi. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, çocuğun durumu ciddileşerek entübe edilmesi gerekti.

Hemşirenin İhbarıyla Ortaya Çıktı

S.Y.’nin durumu, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde görev yapan bir hemşirenin Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’ne (UCİM) yaptığı ihbarla ortaya çıktı. UCİM avukatları olayla ilgili soruşturmayı yakından takip ediyor. Derneğin Türkiye Hukuk Koordinatörü Avukat Pelin Uzun, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, "Çocuğun darp izleri, anal bölgesinde morluklar ve ısırık izleriyle hastaneye getirildiğini öğrendik. Bu durumun düşmeyle açıklanamayacağı açık" dedi.

Anne Suçu Komşuya Attı

Anne, ilk olayda olduğu gibi, çocuğun düşerek yaralandığını iddia ederek komşusunu suçladı. Ancak UCİM yetkilileri ve sağlık uzmanları, bir çocuğun bir hafta arayla düşerek bu tür yaralar almasının hayatın doğal akışına aykırı olduğunu belirtti. Olayın tüm yönleriyle soruşturulması gerektiği vurgulandı.

İstismar Dahil Tüm İhtimaller İnceleniyor

Olayla ilgili istismar dahil tüm ihtimallerin titizlikle soruşturulduğu ve 5 yaşındaki ablanın da koruma altına alındığı öğrenildi. Soruşturma devam ederken, yetkililer S.Y.’nin durumunu yakından izlemeye devam ediyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.