40 kilo eroinle yakalanan şoförün cezası onandı

40 kilo eroinle yakalanan şoförün cezası onandı

Tırın ön tarafında özel bir bölmede yakalanılan toplam 67 kilogramlık paketlerin içerisindeki maddelerden 40,9 kilogram saf eroin elde edilebileceği ise uzman raporuna yansıdı.

Bulgaristan uyruklu tır şoförü Zhıvko Antonov Andreev, 2019 yılında Irak'a yük götürmek için Türkiye'ye giriş yaptı. Andreev, buradan Silopi'ye ve Habur Sınır Kapısından da Irak'a geçti. Irak'ta tırdaki yükü indirdikten sonra Duhok'a doğru yola çıkan Andreev, Duhok'ta bir gece konakladı. Ertesi gün uyandıktan sonra yola çıkan Andreev, Türkiye'ye girmek için Sınır Kapısından giriş yaparak Kapıkule Sınır Kapısına doğru yola koyuldu.

Sbaha'ta yer alan habere göre Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerine Irak'tan gelip Avrupa'ya çıkış yapacak olan Andreev kontrolündeki tırın Kapıkule Sınır Kapısına yaklaştığını bildirdi. Bunun üzerine Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapıldı ve şüpheli tır gümrük bölgesine giriş yaptıktan sonra X-Ray (röntgen) taramasına sevk edildi. Yapılan tarama sonucunda x-ray operatörü tırın ön kısmında şüpheli bölge olduğunu belirledi. Daha sonra detaylı kontrollerinin yapılabilmesi için tır hangara alındı. Burada dedektör köpekler "Benga" ve "Maske" tarafından yapılan aramada araç içerisinde 130 adet paket içerisinde toplam ağırlığı 67,3 kilogram eroin ele geçirildi.

40,9 KİLOGRAM SAF EROİN ELDE EDİLEBİLİR

Ele geçirilen eroinlerin saflık oranlarının tespiti için paketler İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan inceleme sonrasında hazırlanan uzmanlık raporunda, net ağırlığı 65 kilogram gelen eroin miktarının yüzde 63 oranında toplam 40,9 kilogram saflığı olduğu belirtildi.

UYUŞTURUCUDAN HABERİ YOKMUŞ

Bunun üzerine Andreev hakkında Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Andreev, yargılama sırasında yaptığı savunmasında tırda bulunan uyuşturucu madde konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Mahkeme heyetinin kararında, Andreev'in tırda bulunan gizli bölmede ele geçirilen 40,9 kilogram saf eroin elde edilebilecek nitelikteki uyuşturucu maddeleri Kapıkule Gümrük kapısından yurt dışına çıkarmaya çalıştığının sabit olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.