Konya'daki çifti hırsızlık iddiası ile dolandırdı

Konya'da yaşayan yaşlı çifti kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı.

Konya’nın Meram ilçesinde, kendini polis olarak tanıtan bir kişi, yaşlı bir çifti “sarraf soygunu” bahanesiyle kandırarak para ve altınlarını çaldı. Ancak dolandırıcı, polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede yakalandı. Dolandırılan paralar ve altınlar çifte iade edildi. Olayın mağdurlarından 75 yaşındaki Havva Aslan, “Bize ekmek parası bile bırakmadılar. Ben sarrafın yolunu bilmem ki orayı soyayım. Polisimizden Allah razı olsun” diyerek yaşadıklarını anlattı.

konya-yasli-cift-dolandiricilik.jpg

Geçtiğimiz pazartesi günü, 73 yaşındaki Ali Aslan ve eşi Havva Aslan’ı tanımadıkları bir numaradan arayan dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıtarak kentte bir sarrafın soyulduğunu söyledi. Dolandırıcı, Ali Aslan’ı “karakola ifade vermesi gerektiği” bahanesiyle evden çıkardıktan sonra, eve gelerek Havva Aslan’dan 400 bin lira değerindeki para ve altınları aldı. Durumu fark eden çiftin oğlu polise başvurdu. Yapılan çalışmalar sonucu, dolandırıcı Emre S. iki saat içinde yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen paralar ve altınlar çifte teslim edildi.

konya-asayis.jpg

Ali Aslan, “Karakoldan arıyoruz, sarraf soyulmuş dediler. İfade vermem gerektiğini söyleyip beni uzaklaştırdılar. Bu sırada eve gelip eşimden paraları almışlar” dedi. Havva Aslan ise “Torunumu ve oğlumu yanlarında olduğunu söyleyerek beni ikna ettiler. Evin tüm parasını alıp gittiler” diye konuştu. Yaşlı çiftin oğlu Özgür Aslan, polisin paraları kısa sürede bulup teslim ettiğini belirterek teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.