Konya'daki tarihi binada yangın

Konya'daki tarihi binada yangın

Konya’nın Akşehir ilçesinde, tarihi evlerin bulunduğu bir sokakta çıkan yangın itfaiye ekiplerinin mühahelesi ile söndürüldü.

Konya’nın Akşehir ilçesinde, tarihi evlerin bulunduğu bir sokakta çıkan yangın çevrede paniğe neden oldu. Yangında iki ev tamamen yanarken, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde alevler daha fazla yayılmadan kontrol altına alındı.

konya-aksehir-tarihi-bina-yangin.jpg

Yangın, Selçuk Mahallesi Demirkazık Sokak’taki eski bir evde başlayarak bitişiğindeki Tabakhamam Sokak’taki başka bir eve sıçradı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki evi sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri yönlendirildi. Akşehir ve Tuzlukçu itfaiyeleri ile KOSKİ ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı.

aksehir-yangin.jpg

Yangın sırasında, Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Nuri Bozoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Ekerbiçer de olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti. İtfaiye ekipleri dar sokaklarda yangına müdahale etmekte zorlanırken, güvenlik güçleri meraklı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.