Son bir haftada kaç terörist sarı torbaya girdi?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftayı değerlendirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Sakarya Kışlası’nda gerçekleştirilen Ateş Serbest 2024 tatbikatı hakkında bilgi veren MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara, deniz, hava ve siber alanlardaki gücünü artırdığını vurguladı. Tatbikatta F-16 uçakları, taarruz helikopterleri ve SİHA’lar gibi birçok silah sisteminin atışları başarıyla gerçekleştirildi.

Tuğamiral Aktürk, Somali’ye giden Türk Deniz Görev Grubu’nun ve Lübnan’da Türk vatandaşlarını tahliye eden gemilerin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 9 Ekim’de Lübnan’a ulaşan TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemileri, 300 ton insani yardım malzemesi taşıyarak tahliye işlemini gerçekleştirdi.

Irak ve Suriye’de yürütülen operasyonlarda 1 Ocak’tan bu yana toplam 2.149 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Aktürk, sınır güvenliği çalışmalarında ise son bir haftada 340 kişinin yakalandığını ve 103 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini bildirdi. Ayrıca, 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel’de yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in katılacağı duyuruldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.