Almanya eve kapandı

Almanya eve kapandı

Almanya'da Kovid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında 22 Mart'ta alınan önlemler, 19 Nisan'a kadar uzatıldı. Halkın yoğun bir şekilde kullandığı cadde ve sokaklar ile yürüyüş alanları bugünlerde sessizliğe büründü

Bayram Aybastı/BBN Haber-Almanya

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19, Almanya’da da etkisini derinden hissettiriyor. Almanya'da virüs tespit edilenlerin sayısı 76 bin 544'e çıktı, hayatını kaybedenlerin sayısı 858 oldu. Güçlü sağlık sistemi, yaygın test imkanı ve yoğun bakım kapasitesinin Avrupa’nın en iyisi olması nedeniyle Almanya’da virüse karşı ciddi bir mücadele yürütülüyor. Bu kapsamda üzerinde en çok durulan tedbir ise izolasyon. “Evde kal”an Almanlar, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor. Normal zamanda aktif bir şekilde kullanılan cadde, sokak ve yürüyüş yolları ile gezinti alanları bugünlerde sessizliğe bürünmüş durumda. Sokaklarda in cin top oynarken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında 22 Mart'ta alınan önlemlerin 19 Nisan'a kadar uzatıldığı açıklandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyaletlerin başbakanlarıyla telekonferans yoluyla yaptığı toplantıda Kovid-19'un yayılmasına karşı sosyal temasın 19 Nisan'a kadar kısıtlanması konusunda mutabakat sağlandığını bildirdi. 

PANDEMİ BAYRAM TANIMAZ

Merkel, gelecek hafta Paskalya Bayramı'nın kutlanacağını hatırlatarak ''Pandemi, bayram tanımaz'' ifadesini kullandı. Vatandaşlara, "Paskalya döneminde seyahat etmemeleri" uyarısını yapan Merkel, Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesi tartışmalarına da değindi. Merkel, ''Önlemleri gevşetmeyi düşünmek için henüz çok erken.'' diyerek tedbirlerin Paskalya sonrası tekrar ele alınacağını kaydetti. Başbakan Merkel, kurallara uyan ve özveriyle çalışan sağlık personeline teşekkür etti.

Almanya eve kapandı

AVRUPA GENELİNDE 108 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Kovid-19 nedeniyle Avrupa genelinde hayatını kaybeden Türklerin sayısı 108'e yükseldi. Fransa'da 40, Almanya'da 20, Hollanda'da 21, Belçika'da 10, İngiltere ve İsveç'te 6, İsviçre'de 3, Avusturya'da ise 2 Türk vefat etti. Öte yandan Almanya’da günübirlik çalışan Çekya vatandaşlarının, "virüsü ülkeye getirebilecekleri" gerekçesiyle ülkeye giriş-çıkışları yasaklandı.

FUTBOL LİGLERİ, 30 NİSAN'A KADAR ASKIYA ALINDI

Almanya'da 1. lig (Bundesliga) ve 2. lig (Bundesliga 2) futbol karşılaşmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 30 Nisan'a kadar askıya alındı. Almanya Kulüpler Birliği (DFL) Başkanı Christian Seifert, toplantının ardından, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 1. ve 2. futbol liglerinin 30 Nisan'a kadar askıya alındığı açıklamasında bulundu. Kulüplerin bu sezonu 30 Haziran'a kadar sonlandırmayı hedeflediğini vurgulayan Seifert, "Birlikte bu kararı almıştık ve bu bugün de geçerli." ifadelerini kullandı. Seifert, bazı kulüplerin mayıs veya haziran ayında ekonomik açıdan zor duruma düşebileceğine de dikkati çekti. Almanya'da 1. ve 2. lig karşılaşmaları, Kovid-19 salgını sebebiyle 2 hafta önce alınan kararla 2 Nisan'a kadar ertelenmişti. Bu tarih, yeni kararla 30 Nisan'a uzatılmış oldu.

Almanya eve kapandı

İŞLETMELERE DESTEK

Almanya hükümeti, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkisine karşı kısa vadeli ödemelerde ihracat kredisi garantilerinin kapsama alanını genişletti.  
Öte yandan Almanya Maliye Bakanı Olaf Schloz şu ana kadar 9 eyalette koronavirüs mağduru olan 370 bin işletmeye 1.3 Milyar Avro’luk nakit para aktarımı yapıldığını açıkladı. Açıklamada bu zamana kadar toplam  921 bin başvuru yapıldığı ve kimsenin mağdur olmaması için ödemelerin söz verildiği şekilde devam edeceği ifade edildi. Almanya’da koronavirüs nedeniyle çalışamayanların maaşının yüzde 67’sini devlet öderken üzerini şirketler ekonomik güçlerine göre yüzde 100’e kadar tamamlayarak kimsenin mağdur olmaması adına çalışmalar yapılıyor.  Ayrıca Almanya’da hiç çalışmayan insanlar da devlet güvencesi altında ve dosya güvencelerinin yanında aile fert sayısına göre aylık olarak en alt kademeden maaş alıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.