İran-İsrail hattında gergin gece: Tahran'dan sert mesaj

İran devlet televizyonunda, "Dünya önümüzdeki saatlerde önemli gelişmelere tanık olacak" ifadeleri kullanıldı
İran-İsrail hattında gergin gece: Tahran'dan sert mesaj

İran, Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikasttan sorumlu tuttuğu İsrail'e yönelik misilleme mesajı verdi. İran devlet televizyonunda, "Dünya önümüzdeki saatlerde önemli gelişmelere tanık olacak" ifadeleri kullanıldı

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikastın ardından bölgede gerilim had safhaya ulaştı. İran televizyonu Kanal 3'teki bir yayında, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere tanık olacak” ifadeleri kullanıldı. Ülkedeki televizyonlarda normal yayın kesildi, askeri marşlar çalmaya başladı.

HAMANEY SAVAŞ YETKİSİNİ VERDİ

İran televizyonları normal yayınını keserek askeri marşlar çalmaya başladı. İran Dini Lideri Hamaney, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a savaş yetkisini devreden kararnameyi onayladı.

HAMANEY: SİYONİST REJİM BİTTİ

İran dini lideri Hamaney'in X hesabında bir paylaşım sabitlendi: "Siyonist rejim bitti." İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Muhammed Marandi de Twitter’da füze fotoğrafları paylaşarak “Geliyor” ifadelerini paylaştı.

İSRAİL HAVA SAHASI SİVİL UÇUŞLARA KAPATILDI

Öte yandan Ben Gurion havaalanına yönelik siber saldırı sonrası tüm hizmetler durdu. İsrail orta bölgede hava sahasını kapatmıştı ancak siber saldırı birçok hizmeti felç ettiği için bazı uçuşlar da durulmak zorunda kaldı. İsrail hava sahası da sivil uçuşlara kapatıldı.

Öte yandan İran ve İsrail arasındaki gerginlik sonrası hava trafiği böyle görüntülendi.

guaypeuwuaaeff1.png

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.