İranlı hackerlar, İsrail'in havacılık sistemini hackledi

İranlı hackerlar, İsrail'in havacılık sistemini hackledi

İranlı hackerlar, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (IAI) bilgisayar sistemini hackledi. Haber, İsrail haber sitelerinde duyuruldu.

İran ile İsrail arasındaki soğuk savaş ve suikastların ardından şimdi siber savaşlar başladı. Son olarak The Times of İsrail isimli haber sitesinde, İranlı hackerların İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (IAI) bilgisayar sistemini hacklediklerini iddia edildi. İranlı hackerların İsrail’deki havacılık sisteminin hacklendiği şu şekilde bildirildi, “Pay2Key olarak bilinen grup, bir tweet ile hacklendiğini iddia etti. "Tık Tık! Bu gece @ ILAerospaceIAI için en uzun geceden daha uzun, ”diye yazdı grup şifreli bir şekilde. Devlete ait İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii, konuyu araştırdığını söyledi. İran'a bağlı olan bilgisayar korsanlığı grubu, savunma müteahhitinin Elta yan kuruluşu Koby Fiada'daki bir sistem yöneticisinin de şifresini ifşa ettiğini belirtti. IAI saldırısından üç gün önce Pay2Key hakkında bir rapor yayınlayan İsrailli siber güvenlik firması ClearSky, grubun Fox Kitten olarak bilinen İranlı bir hack kooperatifinin bir parçası olduğunu söyledi. ClearSky geçtiğimiz Perşembe günü "Bu kampanyanın İsrail ile İran arasında devam eden siber çatışmanın bir parçası olduğunu ve en son saldırı dalgasının etkilenen şirketlerden bazılarına ciddi zararlar verdiğini tahmin ediyoruz" dedi.

İsrailli bir bilgi bilimci olan Karine Nahon'a göre Pay2Key, çalışanların veri dosyalarını Pazar gecesi karanlık web denen yerde, internetin arama motorları tarafından indekslenmeyen kısımlarını yayınladı.

Bunlardan biri Zvika Weiss'e aitti ve kullanıcı adını içeriyordu. Nahon, bu dosyaların yüzlerce çevrimiçi dağıtıldığını söyledi.

ClearSky'ye göre Pay2Key, bilgisayar korsanlarının veri veya sistemlerin kontrolünü ele geçirdiği ve serbest bırakılması için ödeme talep ettiği fidye yazılımı konusunda uzmanlaşmış bir ekip olduğunu öne sürse de, grup aslında Yahudilere karşı devam eden bir kampanyanın parçası olarak İsrail şirketlerine siber saldırılar gerçekleştiriyor. Siber güvenlik şirketi, "Bu kampanyanın (Pay2Key) İsrail'e ve dünya çapındaki diğer ülkelere panik yaratmayı amaçlayan İran bilgi savaşının bir parçası olduğunu orta düzeyde bir güvenle tahmin ediyoruz" dedi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.