Merkel'in partisinin yeni lideri Laschet oldu

Merkel'in partisinin yeni lideri Laschet oldu

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin genel başkanlığına Armin Laschet seçildi.

Bugün Dijital ortamda yapılan Almanya Başbakanı Angela Merkel’inde partisi olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin CDU) yapılan kongresinde en fazla oy alan Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet partinin yeni Başkanı oldu.

Çekişmeli  geçen seçimin ikinci turunda Başkan seçilen Armin Laschet 521 oy alırken, rakibi Friedrich Merz 466 delegenin oyuncu alarak 2.kez Başkanlık seçimini  kaybetti.
Şimdi gözler 26 Eylül 2021 ‘de yapılacak Almanya Federal Meclis seçimlerine, parti içinde Angela Merkel’in yerine genel seçimde kimin Başbakan adayı olarak gösterilmesine çevrildi.

22 Kasım 2005 yılından beri Almanya Başbakan’ı olan 66 yaşındaki Angela Merkel aylar önce aday olmayacağını açıklamıştı.

Armin Laschet

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Aachen kentinde 1961’de doğan Armin Laschet, 1981-1987 yıllarında Münih ve Bonn üniversitelerinde hukuk, 1987-1988'de gazetecilik eğitimi aldı.

Laschet, 1994’e kadar Bavyera’da serbest gazeteci olarak çalıştı, aynı zamanda dönemin Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth’a danışmanlık, 1994-1998'de Federal Meclis'te, 1999-2005'te Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yaptı.

Laschet, 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya'da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını üstlendi. Bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kuran Laschet, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulundu.

Üç çocuk babası Laschet, 2017'de yaklaşık 18 milyon nüfusla Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Başbakanı oldu.

BBNHABER/Almanya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.