PKK’nın Japonya hayalini gazeteciler bozdu!

PKK’nın Japonya hayalini gazeteciler bozdu!
Eli kanlı terör örgütü PKK’nın Japonya’daki örgütlenme oyununu Japon gazeteciler bozdu. Örgüte ait çok sayıda derneğin kapatıldığı açıklandı.

15 Ağustos 1984 yılında gerçekleştirilen Eruh ve Şemdinli baskınlarından bu yana 40 yıldır askeri ve sivil binlerce kişiyi haince katleden terör örgütü PKK şimdi de Japonya’da örgütlenme çabasına girdi. Ortaya çıktığı coğrafyadan yüzlerce kilometre uzaklarda teşkilatlanmaya çalışan terör örgütünün foyasını Japon gazeteci Ishii Takaaki ortaya çıkardı. Konuyla ilgili yaptığı haberlerle Japon kamuoyuna PKK’nın gerçek yüzünü gösteren Takaaki, geçtiğimiz günlerde Japon Meclisine PKK ile ilgili hazırladığı raporu sundu. Raporu inceleyen Japon siyasetçiler söz konusu dernek kisvesi altında terör örgütü propagandası yapan yapıların mal varlıklarını dondurdu.

bha-haber-ici-92.png
Gazeteci Ishii Takaaki

Japonya’nın Ortasında Terör Örgütü Propagandası

Faaliyetleri durdurulan PKK’lı derneklerin çalışma yapısı Japon gazeteciler tarafından yapılan haberlerle ortaya konuldu. Sözde “Kürt-Japon Derneği” görüntüsüyle ortaya çıkan bu yapıların PKK propagandası yapmakta, PKK sembolleri ile terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını sergilemekte oldukları belirlendi. Nevruz Bayramını bahane eden terör örgütü sempatizanlarının PKK bayrakları ve Öcalan’ın posterlerinin taşınması, Japon halkı arasında ciddi bir rahatsızlığa yol açtığı aktarıldı.

bha-haber-ici-2024-09-17t000438-174.jpg

Sempatizanlar Japonlara Saldırdı

Terör örgütü sempatizanlarının bu tavırları ülke çapında büyük rahatsızlıkla karşılanmış Japon yetkililer bu gösterileri güvenlik tehdidi olarak nitelemişti. Japon halkı ise PKK sempatizanlarının terör örgütü propagandası yapılan bu gösterilere karşı ülke çapında gösteriler yaparak PKK’nın bir terör örgütü olduğunu tüm dünyaya haykırdılar. Japonların kendi vatanlarında yaptığı barışçıl gösterileri basan sempatizanlar göstericileri darp ederek “Japonlara ölüm” ve “Tımarhaneye gidin” gibi tehditkar sloganlar attı.

Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastıramadı

Tüm bu olanların üstüne Japon gazeteci Ishii Takaaki, Japonya’daki PKK faaliyetlerini kamuoyuna deşifre ederek mühim bir rol onyadı. Takaaki, Japon meclisinin 8 Mayıs’ta PKK konusunu ele aldığını ve bu konuda ciddi adımlar atıldığını dile getirdi. Bu doğrultuda Japon meclisi, PKK’nın varlıklarının dondurulmasını öngören yasayı onayladı. Ayrıca Japon Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa, PKK’nın faaliyetlerinin yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.

gw8qpdcxiaaepoj.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.