Putin nükleer silahlara başvurabilir!

Putin nükleer silahlara başvurabilir!

Kremlin dünyaya resmen duyurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya yönelik başka yaptırım ve baskılara ihtiyaçları olduğunu açıkladı. BM Genel Sekreteri Guterres ise, "Savaşı durdurma ve barışa şans verme zamanı. Bu korkunç saçma savaş son bulmalı" ifadelerini kullandı. Öte yandan Rusya, Mariupol şehrine yönelik saldırını artırdı. Rus birliklerinin vurduğu yerleşim bölgelerinde, otomobiller yandı, binaların kullanılamaz hale geldi.

Putin nükleer silahlara başvurabilir!

22.30 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkelerine yönelik "varoluşsal bir tehdit" görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.

21.57 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa tarafının inisiyatifi ile Putin ve Macron telefon görüşmesi yaptı.

Putin nükleer silahlara başvurabilir!

21.43 Rus ordusu, Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk şehrini bombaladı.

21.14 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Başkan Biden'ın, Avrupa'daki temasları kapsamında Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanacak yeni yaptırımları duyuracağını açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan, "Rus ordusu önemli ölçüde düşük performans gösterdi. Yaptırımlar sayesinde Rus ekonomisi sarsıldı, savunma ve yüksek teknoloji sistemleri tıkandı" dedi.

Jack Sullivan, Ukrayna halkı ve askerleri için zorlu günlerin olduğunu belirterek, "Bu savaş kolay ve hızlı bitmeyecek" ifadelerini kullandı.

20.39 Çekya, savaş nedeniyle Ukrayna'dan kaçmak zorunda kalanlara yönelik sağlanan "özel vize" yerine Avrupa Birliği (AB) içinde dolaşım olanağı sunan vize vermeye başladı.

17.51 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta ateşkesin ve savaşı durdurmanın herkesin birinci amacı olması gerektiğini belirterek,"Bu konuda herkes sorumlu davranmalı ve yapıcı davranmalı. Yapıcı derken Rusya'nın yaptıklarına yanlışlıklarına göz yummak anlamında söylemiyorum. Savaşı durdurmamız lazım. Ateşkesin tesis edilmesi lazım." dedi.

17.34 Rusya'da yazılımcıların yabancı şirketlere gitmelerini önlemek ve istihdam yaratmak amacıyla "siber ordu" kurulması teklif edildi.

17.22 Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kripto paraların Rusya'ya uygulanan yaptırımları delmekte kullanıldığını söyledi.

17.05 Birleşmiş Milletler (BM), Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın bir ay önce Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın "kazanılamayacağını" belirterek "Er ya da geç, savaş alanından barış masasına geçilmesi gerekecek. Bu kaçınılmaz ama tek soru şu: Daha kaç hayat kaybedilmeli? Kaç bomba düşmeli?" dedi.

16.59 Ukrayna ordusu, Rusya birliklerine mühimmat taşıyan aracı hedef aldı.

Putin nükleer silahlara başvurabilir!

16.48 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ülkesinin MiG-29 savaş uçaklarının bakım ve onarımının Polonya'da yapılabileceğini söyledi.

16.39 Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'nın Herson şehrinin merkezindeki Rus askerleri gösteri yapan halka müdahale etti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşenko, yaptığı açıklamada, Herson'daki Ukraynalıların Rus ordusuna karşı protesto gösterisi düzenlediğini belirtti.

15.25 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ülkesine açtığı ve yaklaşık bir aydır süren savaş karşısında bu ülkeye yönelik başka yaptırımların ve başka baskıların uygulanması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın hedefinin Avrupa olduğunu ifade eden Zelenskiy, "Ukrayna, Rus ordusu için Avrupa'nın kapısıdır ve onlar Avrupa'ya girmek istiyorlar ancak barbarlık buraya girmemelidir." dedi.

Putin nükleer silahlara başvurabilir!

15.14 Rus ordusunun Ukrayna'nın Mariupol şehrine iki "çok güçlü bomba" attığı bildirildi.

Mariupol Belediye Meclisi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rus ordusunun saldırılarının devam ettiği Mariupol'a Rus güçlerinin havadan iki çok güçlü bomba attığı ve bunun sonucunda şehrin daha da büyük bir yıkıma maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, "Düşman, Ukrayna'nın Mariupol şehrini aşağılık bir şekilde yok etmeye devam ediyor. Rus hava kuvvetleri, bugün iki çok güçlü hava bombası attı. Şehir daha da büyük bir yıkıma maruz kaldı." ifadesi kullanıldı.

14.58 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkesinin ABD'deki kritik altyapılara yönelik siber saldırı düzenlemesi ihtimaline ilişkin, "Rusya Federasyonu, ABD dahil Batı ülkelerinin birçoğu gibi devlet düzeyinde haydutluk yapmıyor." dedi.

14.30 Rusya, sahte haberlere yönelik oluşturdukları yasa tasarısını onayladı.

11.45 Rusya Savunma Bakanlığı: "Gün boyunca Ukrayna'nın 137 askeri tesisi vuruldu"

11.15 Ukrayna Savunma Bakanlığı: Rusların 3 günlük gıda ve mühimmat stoku kaldı

10.20 Ukrayna Mariupol'un Rusya'ya teslim edilmesi teklifini bir kez daha reddetti

07.15 Ukrayna'nın Azov Taburu, bir tankın başında dinlenen Rus askerlerine uzaktan düzenlediği saldırıya ait görüntüleri yayınladı.

Putin nükleer silahlara başvurabilir!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.