Taliban'ın ele geçirdiği Kunduz harap oldu

Taliban'ın ele geçirdiği Kunduz harap oldu

Taliban'ın ele geçirdiği Kunduz böyle görüntülendi

Afganistan`ın ilerleyişini sürdüren Taliban`ın ele geçirdiği Kunduz kentindeki tahribat görüntülendi.

2/17ABD birliklerinin Afganistan`dan geri çekilme sürecinin başlamasının ardından Taliban, hakimiyet alanını genişletmeye devam ediyor.

3/17Taliban, bugün başkent Kabil'e 150 kilometre uzaklıktaki stratejik öneme sahip Gazne vilayet merkezini ele geçirdiğini duyurmuş, Afgan hükümet güçlerinin son 7 günde kontrolü kaybettiği vilayet merkezi sayısı 10`a yükselmişti.

4/17Taliban'ın ilerleyişi devam ederken, 8 Ağustos'ta Afgan hükümetinden ele geçirilen Kunduz kentindeki tahribat görüntülendi.

5/17Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle binaların enkaza döndüğü görüntülerde, halkın enkaz yığınlarını karıştırması dikkat çekti.

6/17Taliban güçleri son olarak Afganistan`ın kuzeyindeki Bağlan vilayetinin merkezi Pul-i Humri ve Bedahşan vilayetinin merkezi Feyzabad'ı ele geçirmiş, daha önce de Tahar, Kunduz, Sar-i Pul, Nimruz, Cüzcan, Samangan ve Ferah vilayet merkezlerini almıştı.Taliban'ın 90 günde başkent Kabil'i ele geçireceği iddiası

7/17Taliban'ın 90 günde başkent Kabil'i ele geçireceği iddiası

8/17ABD basının bir istihbarat raporuna dayandırdığı habere göre, adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili Taliban`ın Afganistan`ın başkenti Kabil`i 30 gün içinde kuşatabileceğini ve potansiyel olarak 90 gün içinde ise ele geçirebileceğini öne sürmüştü.

9/17Biden 14 Nisan'da geri çekilmeyi duyurmuştu
ABD Başkanı Joe Biden, 14 Nisan'da yaptığı açıklamada Afganistan'daki ABD askerlerinin 1 Mayıs`tan itibaren geri çekilmeye başlayacağını ve sürecin 11 Eylül`e kadar tamamlanacağını duyurmuştu. Biden daha sonra ise çekilmenin 31 Ağustos'ta tamamlanacağını açıklamıştı.

10/17

11/17

12/17

13/17

14/17

15/17

16/17

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.