Ukrayna ve Rusya arasında esir takası sürüyor

Ukrayna ve Rusya arasında esir takası sürüyor

Ukrayna ve Rusya arasındaki 58. esir takası gerçekleşti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takası süreci devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) arabuluculuğunda 95 Rus askerinin Ukrayna’dan iade edildiğini, karşılığında ise 95 Ukraynalı askerin serbest bırakıldığını açıkladı. Takas işlemi sonucunda, serbest kalan Rus askerleri Belarus’a götürülerek gerekli tıbbi ve psikolojik desteğin yanı sıra aileleriyle iletişim kurma imkanı sağlandı. Bu askerlerin, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri için Rusya’ya getirileceği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, serbest bırakılan askerlerin Ukrayna’nın çeşitli bölgelerini savunan kahramanlar olduğunu vurguladı. Zelenskiy, “Halkımızı esaretten kurtarma mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.

Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets, savaşın başlangıcından bu yana gerçekleştirilen 58 esir takasıyla toplamda 3 bin 767 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu. BAE’nin bu süreçte 9. kez arabuluculuk yaptığı belirtildi. Son esir takası, geçtiğimiz Eylül ayında 103 kişinin serbest bırakıldığı karşılıklı anlaşmayla gerçekleştirilmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.