Konya'da okuyan üniversite öğrencileri 360 bin lira alacak! Burs yarışı başladı

Konya'da okuyan üniversite öğrencileri 360 bin lira alacak! Burs yarışı başladı
Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi cazip burs seçenekleriyle YKS’de dereceye giren “Süper beyinler”i Konya’ya getirmek için düğmeye bastı. NEÜ’de yıllık 360 bin lirayı bulan burs bile var

3 milyon öğrencinin katılığı YKS’nin ardından gözler tercih maratonunda. 1 milyondan fazla öğrenci yeni eğitim öğretim yılına “üniversiteli” olarak girmek için heyecanlı bir bekleyişe girerken üniversiteler de cazip fırsatlar sunarak öğrencilerin öncelikli tercihi olmak istiyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi de süper beyinleri Konya’ya getirmek için düğmeye bastı.

burs-yarisi-1.jpg

KESENİN AĞZI TAMAMEN AÇILDI

Necmettin Erbakan Üniversite Geliştirme Vakfı (NEVA) tarafından yürütülen burs faaliyetleri kapsamında ilk 20’de yer alan öğrencilere aylık 40 bin lirayı bulan burs imkanı sunuluyor. 9 ay sürecek burslarla öğrenci yıllık 360 bin TL burs imkanı bulacak. Başarı bursları kapsamında ilk 100’e 30 bin, ilk 500’e 20 bin, ilk bine 10 bin, ilk 2500’e 5 bin ve ilk 5 bine girene 4 bin TL burs verilecek.

burs-yarisi-2.jpg

SÜ’NÜN BURSLARI BELLİ OLDU

Selçuk Üniversitesi Reyhanlı Vakfı ise YKS’de başarı sağlayıp dereceye giren öğrencilere Prof. Dr. Erol Güngör Üstün Başarı Bursu verecek. YKS sonuçlarına göre ilk 5 bine girip üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere aylık 3 bin TL, ilk 10 bine giren öğrencilere ise aylık 2 bin TL tutarında burs verilecek. Başarılı öğrenciler için kesenin ağzını açan üniversiteler tercihte avantajlı konuma geçti.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.