Konya'daki o üniversite hastalara umut olacak! Dev çalışma yapılacak

Konya'daki o üniversite hastalara umut olacak! Dev çalışma yapılacak
Tüp bebek, kök hücre ve ilaç faz tedavisi hakkında Türkiye'de büyük gelişmeler yaşanırken Konya'dan devasa bir atak geldi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, üniversite ile ilgili bilgiler verdi. Öncelikli olarak çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eden Zorlu, meslek yaşantısında Gazetecilere başarılar diledi.
2023 yılı zor bir yıl olduğunu belirten Rektör Zorlu, "6 Şubat depremi ile sarsılan 2023 yürekleri yaktı. Zor bir süreçten hep beraber çıkıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde herşeyin üstünden geliyoruz. Gazze'den bahsetmek istiyorum. Orada katliam ve vahşet yaşanıyor" dedi.

HASTALARA UMUT OLACAK

Siyaset ile ilgili konuşan Cem Zorlu, "İstanbul'a Payitaht'a aday olan hemşehrimiz Murat Kurumu canı gönülden tebrik ediyorum. Hak edecek ve payitahtı kazanacak" ifadelerine yer verdi.
Fiziki gelişmeler hakkında bilgi veren Rektör Zorlu, "Yerleşkemiz tamamlandı. Hukuk fakültemizi öğrencilere açtık. Köyceğiz Fakültesine Havacılık bölümünde ekleyerek hem mimarlık hem de güzel sanatlar olarak binamızı hazırladık. Otopark sorunu olan Hastanemizde bu problemde çözüldü. 2025'te dev bir kütüphane üniversitemizin bünyesine kazandırılacak.

c2e19ad0-082d-44b8-afaf-431ba355f851.jpg

Konya'ya geldiğinizde her yerden gözüken NEÜ Köyceğiz yerleşkesi Konya'ya mühür oldu. Fakültemize yeni kazandırılacak bölümlerin inşaatı bu yıl tamamlanacak ve hizmete açılacak. Çim sahası olmayan üniversiteyiz, Spor Toto ile imzaladığımız sözleşmeye göre bu yıl tamamlanacaktı. Gerek deprem gerekse proje onayı olmadığı için biz yeni projeyi çizdik. Yapımına başlamasını bekliyoruz. Sadece bir çim saha değil devasa bir spor kompleksi üniversitemiz bünyesine kazandırılacak. Peyzaj çalışmasının bitmesi ile birlikte Köyceğiz fakültemizi hazır hale getireceğiz. Daha yeşil ve daha imkanları elveren kampüs olarak hizmete girecek. Selçuk Ecza deposu eski Tıp dediğimiz bölgede bekleyen proje harekete geçmedi. Projemiz harekete geçtiği zaman Klinik Uygulama ve Araştırma merkezi projeleri yapılacak. Tüp bebek ve kök hücre ve ilaç faz çalışmalarını yapacağız. İlaç piyasasına damga vuracak olan gelişmelere imza atacağız. Projemiz hızlanacak" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.