Konya'dan açık lise kısıtlamasına tepki

Konya'dan açık lise kısıtlamasına tepki
DEVA Partisi Konya İl Yönetim Kurulu üyesi ve Konyalı sanayici iş adamı Mustafa Dilek, açık lise kısıtlamasına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), açık liselere geçişler zorlaştırıldı ve sadece istisnai durumda olan öğrencilerin açık liseye geçebilmesine karar verildi.

Konuyla ilgili DEVA Partisi Konya İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Dilek sosyal medyadan paylaşım yaptı. Dilek, "Sayın bakanım Yusuf Tekin, açık liseye geçişi engelleyerek örgün eğitimde ısrarınızın sebebi nedir ? Neden meslek liselerine ağırlık verilmiyor. Ülkemiz bir üretim üssü olacaksa çıraklıktan neden bir meslek öğretilmiyor ve diplomalı cafelerde saat geçiren vakit öldüren, kolay para kazanma yolları arayan bir gençlik çoğaltılıyor. Fabrikalar, imalathaneler çalıştıracak personel bulamıyor. Bizim ülkemize sadece nitelikli değil nicelikli gençte ihtiyaç. Bu şekilde herkesi okumak zorunda bırakan sisteme neden zorlanıyor toplum. Yoklukla varlıkla çocuğunu okutup öğretmen yapan bir ailenin ve mezun olan gencin yıllarca atama beklemesi işsiz kalması bunun vebali çok ağır olsa gerek" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.