Rektör Aksoy: Üreten bir üniversite hedefliyoruz
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin 2020 – 2021 Bahar Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, Küçük Hayvan Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, Dekan Yardımcıları ve akademisyenler katıldı.
“ÖĞRENCİLERİNİ SİGORTALATAN TEK FAKÜLTE”
Toplantının açılış konuşmasını, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu yaptı. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Haliloğlu, “87 profesör, 15 doçent, 9 doktor öğretim üyesi, 8’i doktorasını tamamlamış toplam 25 araştırma görevlisi ve öğretim görevlimiz var. Fakültemizde hâlihazırda kayıtlı 1094 öğrenci eğitim görüyor. Son sınıf öğrencilerimizin iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası işlemleri tamamlandı ve bu yarıyıldan itibaren intern öğrencilerimizin sigortalı olmaları sağlandı. Bu hem iş güvenliği açısından hem de uluslararası akreditasyon açısından oldukça önemli. Şu ana kadar öğrencilerini sigortalatan başka bir fakülte yok. İlk fakülte olmamız açısından da önemli.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin 11.000 m²’lik kapalı alana sahip yeni Küçük Hayvan Hastanesi binası, 04 Aralık 2020 tarihinde Fakülteye teslim edildi. 7 gün/24 saat hizmet verilen Hastanemizde hasta sayımızın her geçen gün arttığı ve daha önce 300-350 civarında olan haftalık hasta sayımızın 450’lere yaklaştığı görüldü. Bu anlamda Hastanemize civar illerden de hastaların gelmesi ve teknik kapasitenin artırılması, ameliyathaneler ve diğer muayene salonlarının tam kapasite çalıştırılmasıyla birlikte bölge hastanesi olma yönünde ilerleyeceğini düşünüyoruz. Fakültemiz Et ve Süt Ürünleri Ünitesine ‘ayran makinası’ alınarak, 200 ml’lik ve 1 L’lik ambalajlarla ayran üretimine başlandı. Ayranın yanında yoğurt ve süt temininde de iş birliğine devam ediliyor. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen
Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ederim.” dedi.
“TEKNOLOJİ VE ÜRETİM ALANINDA ÇOK CİDDİ GELİŞMELER YAŞANDI”
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken de “Uzun bir süredir Veteriner Fakültesine ait yeni binanın hayalini kuruyorduk ve bu hayalimiz gerçek oldu. Yeni binanın Üniversitemize kazandırılmasında başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Veteriner Fakültesinde teknoloji ve üretim alanında çok ciddi gelişmeler yaşandı. Yıllardır çözülemeyen ve kronik hâle gelen sorunlar çözüldü. Artık yemekhanemizde içtiğimiz ayranlar Veteriner Fakültesinde üretiliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’un bizlere üst yönetimde yer vermesi, Veteriner Fakültesine verdiği önemi gösterir.” şeklinde konuştu.
“ÜRETEN BİR ÜNİVERSİTE HEDEFLİYORUZ”
Göreve geldiği günden itibaren Selçuk Üniversitesini daha ileri seviyelere çıkarmak için gayret ettiğini ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Eski Küçük Hayvan Hastanesinin Üniversitemize yakışmadığını düşündük ve daha modern bir binaya kavuşturulması gerektiğine karar verdik. Veteriner Fakültemize yeni binanın kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üniversitenin, şehrin ve toplumun bir medeniyeti ortaya çıkardığını düşünüyoruz. Buradaki denge kaybolursa medeniyet noktasında da söz söyleme hakkınız o oranda azalıyor ve zafiyete uğruyor. Biz gelecek tasavvur ediyoruz. Geleceğin kurgulanması noktasında eğitime önem veriyoruz. Ailemizden fedakârlık yapıyoruz, Üniversitemizi daha iyi yerlere taşımak için çabalıyoruz. Çünkü bizim bu memlekete olan bir sevdamız var. Bu Üniversiteye olan bir inancımız var. Üniversitemizdeki fiziki mekânların iyileştirilmesi için gayret ediyoruz. Geçmişte Üniversitemize hizmet eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz, devraldığımız bayrağı daha iyi yerlere taşımak için çalışıyoruz. Biz hesap verebilen, şeffaf, alt yapısı güçlü, dijital bir üniversite hedefliyoruz.
Kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını, Üniversitemizde israfın önlenmesini ve yeşil kampüsü önemsiyoruz. Atık suları geri dönüştürüp kampüsteki sulamayı bu şekilde yapmak istiyoruz. Üniversitemize ait arazilerin ekimini sağladık. Çünkü üreten bir üniversite ortaya koymak istiyoruz. Uzaktan eğitimdeki program çeşitliliğini artırdık. Hiçbir üniversite yapamazken sınav güvenliğini kendi arkadaşlarımızın yazılımıyla sağladık. Bâki’nin dediği gibi hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Hayırla anılmak istiyoruz.” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.