SÜ’de sahne dersleri çevrimiçi veriliyor

SÜ’de sahne dersleri çevrimiçi veriliyor

Pandeminin eğitime engel olmadığını gösteren Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı, gerek müzik alanında ses ve enstrüman eğitimini gerekse sahne sanatları alanında tiyatro (oyunculuk) eğitimini çevrimiçi olarak yürütüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle uzaktan eğitime evlerinde devam etmek zorunda kalan öğrenciler eğitime ara vermeden devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim-öğretimin kesintiye uğramaması için dersler uzaktan eğitim programlarıyla yürütülüyor. Konservatuvarın Geleneksel Türk Müziği ve Sahne Sanatları Bölümlerine ait haftalık ders programlarına göre ilgili ders saati ve gününde bilgisayar başında bulanan öğrenciler teorik ve uygulama gerektiren tüm dersleri çevrimiçi olarak takip ediyor.

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, Geleneksel Türk Müziği ve Sahne Sanatları olmak üzere iki bölüm bünyesinde yer alan üç ana sanat dalında aktif olarak 155 öğrenciyle eğitim ve öğretime devam ettiklerini söyledi.

“UZAKTAN EĞİTİMDE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE BAŞARILI OLDUK”

Koronavirüs pandemisi nedeniyle olağanüstü şartların yaşandığı günümüzde uzaktan öğretim sürecini anlatan Prof. Dr. Oğuz Karakaya, “Dünya pandemi sürecinden olumsuz bir şekilde etkilendi. Tüm eğitim-öğretim kurumlarında olduğu gibi Üniversitemizde de uzaktan eğitim sürecini yürütmeye çalışıyoruz. Bu dönemde internet üzerinden uzaktan eğitim sistemine erişimde yoğunluktan kaynaklanan bağlantı sorunlarını, kullandığımız araç yelpazesini genişleterek oluşabilecek olumsuzlukları en aza indirmeye gayret gösteriyoruz. Uzaktan eğitim sistemine ilave olarak Zoom, WhatsApp, Skype, Google meet gibi araçlardan destek alıyoruz. Gerek öğrencilerimizin bireysel ses ve çalgı eğitimleri gerekse oyunculuk eğitimi gibi birebir olarak öğrenciyle eğitimci arasında karşılıklı iletişim ve kontrol yoluyla işlenmesi gereken dersleri sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için çaba gösteriyoruz. Ders içerisinde hedeflenen davranışları ve kazanımları kontrol edebilmek için hocamızın, o dersi alan öğrenciyi çok iyi takip etmesi ve geri dönüşleri çok iyi alması gerekiyor. Uzaktan eğitim sürecinde araç yelpazesini geliştirerek bu kontrolü olabildiğince üst düzeyde gerçekleştirmeye çalıştık ve bu konuda önemli ölçüde başarılı olduk.” dedi.

Online eğitimde öğrenciler sadece kayıt altına alınan içerikle yüz yüze kalmıyor; soru, cevap, sunum gibi farklı etkinliklerde ve etkileşimde de bulanabiliyor.

Uzaktan eğitim sürecinde sorunların en aza indirgenmesi için hem hocaların hem öğrencilerin fedakârlıkta bulunması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Oğuz Karakaya, “Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin kazanması beklenen birtakım davranışların kontrolü zorlaşıyor. Bu süreci en az zararla nasıl atlatabiliriz, bunun uğraşısı ve gayreti içerisindeyiz. Bu dönemde gerek öğrencilerimize gerekse akademik personelimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bizler de hem akademik personelimiz hem de öğrencilerimizden bu katkıyı ve desteği görüyoruz. Karşılıklı özveri ve gayretle bu süreci en az zararla atlatmaya çalışıyoru” diye konuştu.

SÜ’de sahne dersleri çevrimiçi veriliyor

“ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

Öğrencilerin bu süreçte katılım ve derslere olan motivasyonunu değerlendiren Prof. Dr. Oğuz Karakaya, “Konservatuvardaki öğrencilerimiz arasında, burada bulunuş amacını çok iyi bilen öğrenciler olduğu gibi, bu süreçte farkında olmadan çeşitli sebeplerle rehavete kapılan öğrencilerimiz de elbette oldu. Bu durumda her iki tarafa da önemli sorumluluklar düşüyor. Akademik personelimiz bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetiyor. Dersin sonrasında herhangi bir konunun anlaşılmaması durumunda öğrencilerimiz yine hocalarına ulaşıyor, farklı araçlar üzerinden tekrarlar ve ödevler yapılabiliyor. Öğrencilerimizin motivasyonlarının üst seviyede tutulması için onlara destek olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Oğuz Karakaya, uzaktan eğitim sürecini en iyi şekilde yöneten Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ile teknik personeline, özveriyle dersleri takip eden akademik ve idari personele teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.