100 bin TL maaşla Almanya'da çalışma imkanı! Yeni işçi alımı için başvurular başladı

100 bin TL maaşla Almanya'da çalışma imkanı! Yeni işçi alımı için başvurular başladı
Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatı! 100 bin TL maaşla Almanya'da işçi olmak mümkün olacak. Almanya tarafından başlatılan işçi alımıyla ilgili detaylar da belli oldu! Almanya işçi alımı başvuru detayları

Uzun bir süredir milyonlarca kişi Almanya'nın işçi alımı yapmasını bekliyordu! Sevindiren haber geldi. Almanya işçi alımı başlattı.

Yurt'ta yer alan haberde; Almanya'nın başlatmış olduğu işçi alımıyla ilgili detaylara yer verildi. İşte Almanya'nın işçi alımıyla ilgili tüm detaylar

Almanya, iş gücü açığını kapatmak adına Türkiye’den yeni işçiler almayı sürdürüyor. Avrupa ülkesi, Mavi Kart Programı aracılığıyla, yüksek lisans yapan yabancıları ülkesine davet ederek onlara müthiş ücretlerle çalışma fırsatı sunuyor.

MAVİ KART BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Mavi Kart başvurusu yapmak için öncelikle üniversitenin yüksek lisans derecesinde yer almak, son 3 yılda yüksek lisans derecesini bitirmiş olmak veya bilgi teknolojisi alanında minimum 3 yıl deneyimli olmak gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar mavi karta başvuruda bulunabilir.

rhine-river-3453860-1280.jpg

MAVİ KARTA NASIL BAŞVURULUR?

Mavi Kart başvurusu yapmak için öncelikle Almanya’dan iş teklifi almanız gerekiyor. İş teklifinin gelmesiyle beraber Almanya’daki işverenle birlikte Federal İş Ajansı’na başvuru yapabiliyorsunuz. Başvuru için iş teklifi, yüksek lisans diploması, dil yeterliliği belgesi, pasaport ve sağlık sigortası belgelerine ihtiyaç duyuluyor. Başvuruların sonuçlanması ise 6-8 hafta arasında değişiyor.

ALMANYA HANGİ MESLEK KOLLARINDA İŞÇİ ALIMI YAPACAK?

Almanya’nın işçi alımı yapacağı öncelikli personel ihtiyacı olan alanlar şöyle; matematik, bilişim ve fen bilimleri; mühendislik, tıp, mal üretimi, madencilik, inşaat ve lojistik, enformasyon ve iletişim teknolojisi, çocuk bakımı ve sağlık, veterinerlik, diş hekimliği, eczacılık gibi alanlarda akademik düzeyde yüksek öğrenim görmüş hemşire ve doğum yardım uzmanları, okul ve okul dışı eğitim.