73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Konutlar apar topar satışa çıkarılıyor

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Konutlar apar topar satışa çıkarılıyor
İflas eden Garanti Koza'nın konutları içini ilk ihale yapılacak.

Mahkeme, 1948 yılında kurulan Garanti Koza İnşaat'ın iflasını onayladı. Şirketin bazı projelerinde sattığı evlerin ipotekli olduğu öğrenilmişti.

DEV ŞİRKETİN HAZİN SONU


Ekonomik girdaptan en fazla etkilenen sektörler arasında yer alan inşaattaki durgunluk, köklü şirketleri de peş peşe çöküşe sürüklüyor. Sektörden gelen son iflas haberi ise Garanti Koza İnşaat'a ilişkin oldu.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 30 Mart'ta verdiği iflas kararı doğrultusunda Garanti Koza İnşaat'ın tasfiye işlemleri de resmen başlatıldı.


Garanti Koza A.Ş.'nin, Esenyurt’taki 1415 dairesi 28 Aralık’ta icradan satılığa çıkarılacak.

Edinilen bilgiye göre İki yıl önce iflas eden Garanti Koza A.Ş.'nin, Esenyurt’ta bulunan dev projesinin tamamı icradan satışa çıkarılacak. 1415 dairenin satışı için biçilen değer ise toplamda 5 milyar 500 milyon TL oldu.

Halk TV'nin haberine göre daireler için ilk icra ihalesi 28 Aralık’ta başlayacak. İlk ihalede varlıkların satılmaması halinde ikinci ihale 26 Ocak’ta düzenlenecek.

Öte yandan, şirketin sattığı projeden ev alan binlerce kişi ise ortada kaldı. Ünlü oyuncu Özge Özpirinççi de mağdurlar arasındaydı. Mahkeme, 1948 yılında kurulan Garanti Koza İnşaat'ın iflasına karar verdi. Şirketin bazı projelerinde sattığı evlerin ipotekli olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak:BBN