Almanya'nın ardından bir ülke daha işçi alımı başlattı! 12 bin işçi aranıyor

Almanya'nın ardından bir ülke daha işçi alımı başlattı! 12 bin işçi aranıyor
Yeni Zelanda iş gücü açığını kapatmak için geçici işçi almak için duyuru yaptı. Ülkeye 12 bin yabancı işçi alımı yapılacak

Almanya'nın ardından bir ülke daha işçi alımı başlattı. Yeni Zelanda hükümeti, ülkedeki iş gücü açığını kapatmak için gelecek yıl tatil sezonunda çalışmak üzere geçici işçi almayı planladığını duyurdu.

CGTN’nin haberine göre, Göç Bakanı Michael Wood, göçmenlik yasalarında bazı değişiklikler yaparak küresel iş gücü açığından en çok etkilenen sektörlerde çalıştırılmak üzere 12 bin geçici işçi almayı hedeflediklerini söyledi.

Peki, en fazla göçmenin çalıştığı iş kolları hangileri? İşte sorunun yanıtı...

Yeni Zelanda'da Yaşlı bakımı, inşaat, alt yapı, et ve deniz ürünleri işletmesi, turizm ve hizmet sektörü gibi alanlarda göçmenlerin yoğun bir şekilde istihdam edildiği görülmektedir. Bu sektörlerdeki iş gücü açığı, göçmenlerin istihdam edilmesine olanak sağlamaktadır.

Bu konuda bir açıklama yapan Bakan Wood, iş gücü açığının farklı sektör ve seviyelerde birçok yerde görüldüğünü belirtti. Göçmenlerin bu sektörlerdeki istihdamını desteklemek amacıyla ücretlendirme kurallarında esnemeye gidileceği bilgisini paylaştı. Bu sayede, işverenlerin göçmen işçilere daha esnek ve adil bir ücret sunabileceği vurgulandı.

Ayrıca, bazı işçiler için vize sürelerinin 6 aya kadar uzatılacağı da duyuruldu.