Altın fiyatları yeniden gaza basacak mı?

Altın fiyatları yeniden gaza basacak mı?
Altın fiyatları son 5 ayın en düşük seviyelerinden sonra yönünü yukarı çevirdi.

Ons altın, haftanın son işlem gününde TSİ 11.00’de %0,33 artışla 1.901,07 dolardan işlem görürken; gram altın ise %0,54 artışla 1.662,46 lira seviyesinden fiyatlandı.

Bir hafta boyunca arka arkaya yaşanan kayıpların ardından ons altın pazartesi günü %0,3 artışla iki haftadan uzun bir sürenin en iyi gününü geçirmişti.

ACY Securities ekonomisti Clifford Bennett ise altın fiyatlarındaki son toparlanma çabasına ilişkin, "Potansiyel alıcılar altının ne kadar düşebileceğini görmek için bekliyordu. Bu düşüş bu sebeple piyasaya yeniden güçlü bir giriş yaşanmasının başlangıcı olabilir." dedi.

Benett ayrıca dolar endeksinin son dönemdeki en yüksek seviyelerinden yapacağı herhangi bir düzeltmenin, altın piyasasında güçlü bir ralliyi destekleyeceğini belirtti.

Buna göre son olarak cuma günü alım gerçekleşen dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust’ın varlıklarından pazartesi günü yeniden çıkış yaşandı. Bu gelişmelerin ardından Fed’in gelecek toplantılarındaki faiz adımlarına ilişkin cuma günü Jackson Hole’da Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları yakından takip edilecek. Bennett, toplantıda Powell’ın muhtemelen Fed'in manşet enflasyonu hedef aralığa doğru indirmede iyi bir iş çıkardığını vurgulayacağını öngörerek, "Bu, altın piyasasındaki faiz oranı baskısının bir kısmının ortadan kalkmasına yol açabilir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.