Altın fiyatlarına rekor geliyor! Bir daha bu fiyatları göremeyeceksiniz

Altın fiyatlarına rekor geliyor! Bir daha bu fiyatları göremeyeceksiniz
Ünlü Ekonomist İslam Memiş ülke ekonomisini değerlendirirken altın fiyatlarında meydana gelebilecek dalgalanmaları ele aldı. Ons altın tarafında bir toparlanma meydana gelebileceğini söyleyen Memiş; “2000 dolar seviyesi üzerinde ataklar bekliyorum” dedi.

Birçok yatırımcı altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı oldukça endişeli. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından vatandaşlar bunun bir alım fırsatı mı yoksa düşüşün devam etmesi halinde zarar mı edileceği konusunda kararsız durumda. Ekonomist İslam Memiş bu konuda vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.
Bu hafta ons altın tarafında bir toparlanma beklendiğinin altını çizen Memiş; “Özellikle dolar endeksi104 seviyesindeydi. Bu tarafta bu hafta bir geri çekilme bekliyorum. Tabii ki karşısında altın gümüş gibi emtialar da yukarı yönlü hareketleri destekleyebilir.” dedi

thumbs-b-c-2539b529405b193a3fa46054f180bc81.jpg

“EKİM AYI İTİBARİYLE ATAKLAR BEKLİYORUM”
Özellikle Ekim ayına dikkat çekmek isterim ekim ayı itibariyle onsu altın tarafında 2000 dolar seviyesi üzerinde ataklar beklediğimi söyleyebilirim. Eylül ayında izlenen bu saatimiz değil ekim ayı yatırımcıları için bir fırsat sağlayabilir. Eylül ayındaki düşüşler son bir alım fırsatı olabilir. 1.700 lira altındaki rakamlar Kalıcı değil özellikle Ekim ayında gram altın tarafında 1800 gibi rakamları konuşabiliriz. Bunun bir alım fırsatı olduğunu söyleyebilirim. Yıl sonuna kadar 1880 lira seviyesindeki öngörüm hala devam ettiriyorum. Kesinlikle dolar tarafındaki yatay seyir her ne kadar geçerli olsa da yıl sonuna doğru dolar tarafında da hızlı bir toparlanma beklediğini söyleyebilirim. Hem dolardaki yükselişi hem oradaki yükseliş gram altının yıl sonuna doğru 1800'lü rakamları telaffuz etmemize neden olabilir. 1.700 lira altındaki her rakam yatırımcılar için bir alım fırsatıdır. Eylül ayındaki kısa bir duruş ve aşağı yönlü hareketler kalıcı olmayabilir. Özellikle ons altında bu hafta yukarı yönlü hareketler olabilir burada gram altını haliyle destekleyebilir. Gram altının düşüşlerinin kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kararından sonra gram altında sert bir gerileme görmüştük. Gümüş bugünlerde iyi fırsatlar bulduğundan söz edebilirim." şeklinde konuştu.

BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİNE YER VERİLMEMİŞTİR!

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.