Altın fiyatlarında rüzgar hangi yönde esecek?

Altın fiyatlarında rüzgar hangi yönde esecek?
Altın fiyatları son 7 ayın en büyük haftalık kazancına şahit olmuştu... Dün dalgalanma ile birlikte gözleri yukarı diken altında son durum ne olacak?

Ons altın saat 14.45 itibarıyla yüzde 1,39 oranında yükselişle 1895 dolara kadar çıkarken, ons altındaki yükselişin desteğiyle gram altın ise yurt içi piyasalarda yüzde 1,52 artışla 1691 lira seviyesinden fiyatlanıyor.

Buna göre Orta Doğu’da yaşanan gerilimlerin etkisi ile ons altın ve gram altın sırasıyla yüzde 3,38 ve yüzde 4,07 haftalık kazanç sağlamaya hazırlanıyor.

Altın fiyatlarındaki bu artış oranları ise son 7 ayın en büyük haftalık kazancına işaret ediyor.

Enflasyon sonrası gerileyen altın bugün tekrar yükseldi
Enflasyon verisi sonrası ABD tahvil faizlerinde yeniden ön plana çıkan yükseliş eğilimi, ons altının son dönemdeki kazançlarının bir kısmını silmesine neden olmuştu. Buna göre dün ABD TÜFE verileri öncesinde 1885 dolar seviyesi üzerini test eden ons altın, verilerin ardından 1870 dolar seviyesinin altına kadar inmişti.

İngiliz yatırım şirketi ActivTrades Kıdemli Analisti Ricardo Evangelista, güçlü ABD enflasyon verilerine rağmen piyasaların Fed’in döngüselliğinin zirve yaptığı bir senaryoyu giderek daha fazla fiyatladığını söyledi.

İsrail’deki çatışmaya ilişkin belirsizliğin altın için olumlu olduğunu da aktaran Evangelista, fiyatların ons başına 1900 dolara ulaşabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.