Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?
Ons altındaki gerileme sonrası gram altın ise dolar/TL’de yaşanan yükseliş sonrasında ons altına göre küçük bir gerileme ile 1815 liradan işlem gördü.

Fiziki piyasalarda gram altın ise bugün saat 16.00 itibarıyla son 24 saat içerisinde yüzde 0,19 gerileme ile 1850 liradan fiyatlanıyor. Kapalı Çarşı'da çeyrek altın ise cumartesi gününü 3030 lira seviyesinde noktaladıktan sonra bugün 3024 liradan işlem görüyor. Yarım altın da cumartesi gününü 6061 liradan tamamladıktan sonra 6048 lira seviyesinden fiyatlanıyor. Cumhuriyet altını ise son kapanışını 12472 lira seviyesinden yaptıktan sonra bugün 12439 liradan işlem görüyor.

ONS ALTINDA SON DURUM NE?

Ons altın cuma günü 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıktıktan sonra yeni haftanın ilk gününde yüzde 0,38 gerileme ile 1.984,93 dolara geriledi. ActivTrades kıdemli analisti Ricardo Evangelista ise Powell'ın geçen haftaki konuşması ve beklenenden daha zayıf ABD istihdam verilerinin bir araya gelmesinin, Fed'in mevcut artış döngüsünü sona erdireceği beklentilerini artırdığını ve bunun da yatırımcıların risk iştahını yükselttiğini söyledi. Evangelista yatırımcıların bu eğilimi sonrasında S&P 500 vadeli işlemleri gibi risk odaklı varlıkların yükseldiğini, altına olan ilginin ise azaldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.