Altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın ne kadar?

Altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın ne kadar?
Gram altın haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,67 kayıpla 1.714 lira oldu. Gram altın geçtiğimiz hafta bankalararası piyasada 1.727 liraya kadar yükselmişti.

Gram altın, 7 ayın en büyük haftalık yükselişini gerçekleştiren ons altındaki gerilemenin etkisiyle yeni haftanın ilk işlem gününe kayıpla başladı.
Ons altın, İsrail-Filistin savaşının yatırımcıları güvenli liman külçeye yöneltmesiyle bir önceki seansta %3'lük sert bir yükseliş gerçekleştirmesinin ardından yeni haftanın ilk gününe 1.900 dolar sınırına yaklaşarak başladı.

Buna göre belirsiz zamanlarda güvenli bir yatırım olarak görülen ons altın, 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesi olan 1.932,97 dolara ulaştıktan sonra bugün TSİ 12.00 itibarıyla yüzde 1,10 düşüşle 1.911 dolara geriledi.

Ons altındaki gerilemenin etkisiyle gram altın ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,67 kayıpla 1.714 lira oldu. Gram altın geçtiğimiz hafta bankalararası piyasada 1.727 liraya kadar yükselmişti.

City Index Kıdemli Analisti Matt Simpson ise cuma günü yaşanan yukarı yönlü sert hareketten sonra bu tür geri çekilmelerin normal karşılanması gerektiğini belirterek, "Fiyatlardaki artış göz önüne alındığında, altın muhtemelen düşüşleri satın almak isteyen tüccarlar için odak noktası olmaya devam edecek ve bu da 1.900 doları ilgi alanı haline getirecek. Ancak Orta Doğu'daki gerilim tırmanmaya devam ederse, altını açığa satmak yakın vadede ayılar (düşüş bekleyenler) için pek de iyi sonuçlanmayabilir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.