Altın yatırımcıları dikkat! Fiyatlar yeni haftada nasıl olacak?

Altın yatırımcıları dikkat! Fiyatlar yeni haftada nasıl olacak?
Ünlü Ekonomist İslam Memiş ekonomide meydana gelen dalgalanmalarla birlikte kararsız kalmış yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunmaya devam ediyor. Memiş; “Gram altın 2500 lirayı geçecek” dedi.

Türkiye yatırımcılarına önemli tavsiyelerde bulunan İslam Memiş katıldığı canlı yayında kritik iddialarda bulundu. Altın yatırımcıları için uyarı yapan Memiş ilerleyen dönemlerde gram altının 2500 lirayı aşacağı iddiasında bulundu.

5048121.jpg

“DOLAR KURUNUN 40-45 LİRA ARASINDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Memiş yaptığı açıklamada; "Çarşamba günü merakla beklenen OVP yayınlandı. Raporun özellikle altın sahipleri için en dikkat çekici kısmı dolar kuru tahmini oldu. Devlet, resmi olarak 2024 yılı için dolar kuru beklentisi 36 lira seviyelerinde açıkladı. Ben bu beklentinin üzerine çıkılacağını ve 2024 yılında dolar kurunun 40-45 lira arasında olacağını düşünüyorum.

Peki bu altın için ne anlama geliyor? Kur tarafında yaşanan artış, resmi açıklamayla sınırlı kalır ve ons fiyatlarında bir artış yaşanmazsa dahi gram altın 2360 liraya yükseltiyor. Hem dövizin beklenenden hızlı yükseleceğini, hem de ons altında yıl sonu 2000 hedefi, sonrasında ise 2160 dolar sınırının geçileceği düşünüldüğünde, söyleyebiliriz ki gram altın için 2500 liraları telaffuz etmek gayet mümkün.” iddialarına yer verdi.

5224877.jpg

PAZARTESİ GÜNÜNE DİKKAT
Memiş; “Son kapanışı güçlü şekilde yapan xauusd paritesi, bu hafta itibariyle ciddi bir gerileme yaşadı. Beklentim, Eylül ayında benzer alım fırsatlarının devam edeceği şeklinde olsa da, geçtiğimiz günlerde test edilen 1950 dolara yönelik yeni bir yükseliş başlayacaktır. Ons tarafında ilk durak 1950, Ekim ayı itibariyle ise 2000 dolar tahminimi korumaya devam ediyorum.

Yıl sonuna kadar yaşanacak yükselişler, hem dolar kuru hem de ons tarafından destekleneceği için birikimini altın tarafında tutanlar için panik satışı yapmak oldukça zararlı olacaktır. Kısa yükselişlerde kar satışı yapıp, ani düşüşlerde alım fırsatı yakalamaya çalışmaktan ziyade şu anda parite üzerinden dolarınızla altın almak ve bekleyişe geçmek, en karlı tercih olacaktır.” dedi.

BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİNE YER VERİLMEMİŞTİR

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.