Altında yeni dönem başladı! Kuyumcular yeni sistemi uygulamaya başladılar

Altında yeni dönem başladı! Kuyumcular yeni sistemi uygulamaya başladılar
2024 yılıyla birlikte çok sayıda yenilikte beraberinde geldi. Altında resmen yeni dönem başladı

Elinde gram altın gümüş, bilezik olanlar için yeni dönem resmen başlıyor. Kuyumcular, sahte altın skandallarını önlemek amacıyla yeni bir döneme adım atıyor. Artık kuyumcularda yeni bir sistem zorunlu hale gelecek. Bu sistemle birlikte sahte altın satışlarına karşı daha etkili bir önlem alınması hedefleniyor.

Son dönemde artan sahte altın skandalları, kuyumcuları harekete geçirdi. Konya'da yaşanan sahte altın satışı girişimleri gibi olaylar, sektörde ciddi endişelere yol açtı. Yeni sisteme geçişle birlikte, kuyumcuların müşterilerine daha güvenilir ve kaliteli ürünler sunabilmeleri amaçlanıyor.

Bu adımın, tüketicilerin güvenli alışveriş yapmalarını sağlayacağı düşünülüyor. Aynı zamanda sektördeki itibarın korunması ve sahtecilikle mücadelede daha etkili adımlar atılması hedefleniyor. Yeni sistemin detayları ve uygulama süreciyle ilgili kuyumcuların ve tüketicilerin bilgilendirilmesi de önem taşıyor.

Kuyumcuların yeni sisteme geçişiyle birlikte, sektördeki sahtecilik ve dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir adım atılmış olacak.

ALTIN SAHİBİ OLAN HERKESİ İLGİLENDİREN YENİ UYGULAMADA DETAYLAR

Yenidevir.com.tr sitesindeki habere göre; Altın sahipleri için dikkat çeken bir haber geldi. Kuyumcular yeni sisteme geçmeye hazırlanıyor. Sahte altın veya hırsızlık olaylarına karşı güveni artırmak amacıyla yeni bir döneme geçiliyor.

2558408.jpg

AMBALAJLANAN GRAM ALTINLAR DÖNEMİ

Kuyumcuların yeni sisteme geçilmesiyle birlikte Darphane tarafından özel olarak ambalajlanan gram altınların satışında zorunlu hale gelecek. Yeni düzenleme ile birlikte, ambalajdaki gram altının saflık derecesi, üretici bilgileri, üretim yeri, üretim tarihi, ağırlığı ve benzersiz bir seri numarasını içeren bir etiket bulunacak.

2558412.jpg

Yeni sisteme geçilmesiyle birlikte gram altınlar ambalajlı ve sertifikalı bir şekilde satılacak ve her gram altının kendine özgü bir kodu olacak. Gram altınlara verilecek bu özel kod uygulaması sadece altın için değil, diğer kıymetli madenler için de geçerli olacak.

Kaynak:BBN