Asgari ücrette kritik gelişme, pazarlık hangi rakamdan başlıyor?

Asgari ücrette kritik gelişme, pazarlık hangi rakamdan başlıyor?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 11 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi pazarlıkta alt sınırını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret zam pazarlığındaki taban rakamı açıkladı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 11 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi pazarlıkta alt sınırını açıkladı. Türk-İş 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasının kasım ayı sonuçlarına göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 25 TL’ye, yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 239 TL’ye yükselmişti.
Erdoğan'dan asgari ücrete tek zam açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise asgari ücrete tek zam açıklaması yaparak, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.