Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı!

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa'da gerçekleştirilen önemli bir toplantıda açıklamalarda bulundu.

Bakan Bolat, toplantıya Bakan yardımcıları ve genel müdürlerle birlikte katıldıklarını belirterek, bu toplantılarda sorunlara çözüm aradıklarını vurguladı. Ayrıca, ziyaretin Bursa'ya ve ülkeye hayır getirmesini diledi.

Bakan Bolat, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan ilk 4 şehri arasında yer alan Bursa'ya teşekkür etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, Eylül ayı dış ticaret rakamlarını Bursa'da açıklamak isteğini de dile getirdi.

2024 yılına dair dünya ekonomisi hakkında ise Bakan Bolat, büyüme açısından sıkıntılı bir seyir öngördüğünü ve küresel ticaretin ciddi bir durgunluk içinde olduğunu belirtti. Gelişmiş ülkelerde de gerilemeler yaşandığını ifade etti. Bunun yanı sıra, ülkemizin ağır bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldığını ve bunun hem üretime hem de dış ticaret rakamlarına olumsuz etkilerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Ancak, Bakan Bolat, bu olumsuz koşullara rağmen Türkiye'nin ekonomik dayanıklılığını koruduğunu vurgulayarak, Eylül ayındaki ihracat rakamlarının yüzde 0.3'lük artışla 22 milyar 670 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Bu başarının, Cumhuriyet tarihinin en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaşıldığını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.