Bakan Göktaş duyurdu: Yaşlı ve engelli aylıkları bugün itibarıyla hesaplara yatırılacak

Bakan Göktaş duyurdu: Yaşlı ve engelli aylıkları bugün itibarıyla hesaplara yatırılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayına dair önemli bir duyuru yaptı.

Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli vatandaşlar için ayrılan ödeneklerin, toplamda 3,25 milyar TL'lik bir tutarı içerdiğini açıkladı ve bu ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara aktarılmaya başlandığını bildirdi.

Bakan Göktaş, bu kapsamda yaklaşık 1,8 milyar TL'nin yaşlı aylığı ödemeleri için ayrıldığını vurguladı. Ayrıca, engelli vatandaşlar için ayrılan ödenek miktarının da yaklaşık 1,45 milyar TL olduğunu belirtti ve bu ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, bu sosyal yardım programlarının, engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlama, bağımsız bir yaşam sürdürmelerine destek olma amacı taşıdığını vurguladı. Ayrıca, eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulduğunu da dile getirdi.

Son olarak, Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara sunulan hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı. Bu doğrultuda, Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hak sahiplerine ulaştırılmaya başlandığını belirtti.


Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.