Bakan Işıkhan kıdem tazminatı ile ilgili açıklama yaptı

Bakan Işıkhan kıdem tazminatı ile ilgili açıklama yaptı
Kıdem tazminatına ilişkin Bakan Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan: "(Kıdem Tazminatı Fonu) Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok, işçi ve işçi temsilcilerimiz müsterih olsunlar. EYT kapsamında 2 milyon kişiye emeklilik yolu açıldı, 250 bin kişinin de emeklilik süreci devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi. Emeklilere yapılacak olan 5 bin liralık tek seferlik ödeme, Bağ-Kur-SSK prim gün sayısı eşitleme ve ev hanımlarına emeklilik gibi konulara değinen Bakan Işıkhan, 5 yıllık süreçte hükümetin vatandaşlara verdiği sözlerin hepsini yerine getireceklerinin altını çizdi.

Bakan Işıkhan, konuşmasında 5 bin lira tek seferlik ödeme hakkında açıklamalarda bulunarak, “5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak, çalışmalarımızı yarın sabah Meclis’e sunacağız. AK Parti grup başkan vekillerimiz bu konuda meclisteki yasal prosedürleri sürdürecek. Cumhurbaşkanımızın müjdesinden sonra teknik olarak çalıştık. Kanun teklifi yarın Meclisimizde olacak. Ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için o kadar faydalı olacak. Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekleri” dedi.

Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, emeklileri sadece mali yönden değil sosyal yönden de destekleneceği projelere adım atmak istediklerinin altını çizdi.

Orta Vadeli Program kapsamındaki hedeflere de yavaş yavaş ulaştıklarını ifade eden Bakan Işıkhan, “Maliye Bakanımız ve Merkez Bankası Başkanımızın öngörüleriyle 2024’ün ortalarında bu iyileşmeleri göreceğiz. Enflasyonun kademe kademe düştüğüne de tanıklık edeceğiz. Bizim temel hedefimiz ve Bakanlığımızın en önemli görevleri arasında işsizlikle mücadele yer alıyor. 9,5 yıl öncesine kadar en düşük işsizlik rakamına ulaştık. Orta Vadeli Program hedeflerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz. Temel hedefimiz istihdamımızı güçlendirmek. İstihdamı güçlendirip harekete geçiremediğimiz zaman işsizlikle etkili mücadele edemeyiz. Bu açıdan İŞKUR'umuzun çok önemli çalışmaları söz konusu. Bu kapsamda her 10 işverenimizin 7'sine İŞKUR aracılığı ile ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli kendisine kazandırıyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.