Bakanlıktan dev yardım! 80 MİLYON TL destek

Bakanlıktan dev yardım! 80 MİLYON TL destek
Nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması amacıyla ve bu yetiştiricilerin hayvanlarını, bu merkezlerden edinmeleri çerçevesinde totalde 80 milyon lira hibe desteği sağlandığı açıklandı.

Tarım Bakanlığı tüm gücüyle yetiştiricilere büyük destek sağlamaya devam ediyor! Bu hususta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM), hayvancılığı desteklemek amacıyla çalışmalarını devam ettirirken aile işletmelerine de hibe desteği veriyor.

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR

Karar’da yer alan habere göre HAYGEM, damızlık düve yetiştirme merkezleri kurulması amacıyla yatırımcıya yüzde 50 hibe desteği sağlıyor. Kurulan merkezlerde ahır yapımı, makine ve hayvan alımı gibi birçok imkan sağlanıyor. Bunun yanı sıra HAYGEM, damızlık düve yetiştirme merkezlerinden yerli hayvan alındığında üreticiye yüzde 50, Bakanlık onaylı hastalıktan ari işletmelerden temininin sağlanması durumunda ise yüzde 40 hibe desteği veriyor. Hibe desteği tutarının başladığı 2017'den bu yana toplamda 80 milyon lirayı bulduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.