BBN Haber duyurmuştu! Bakanlıktan açıklama geldi

Geçtiğimiz gün BBN Haber’de yayınlanan “Ev sahiplerinden kiracılara yeni yöntem! Altın fiyatları baz alınıyor“ haberi sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi.
BBN Haber duyurmuştu! Bakanlıktan açıklama geldi

BBN Haber, bazı büyük şehirlerdeki ev sahiplerinin kira artışlarını TÜFE’ye göre değil, altın fiyatlarına göre belirlediğini yaptığı haber ile ortaya koymuştu. Bu yeni yönteme göre, ev sahipleri kiraları altın üzerinden hesaplayarak kira sözleşmelerine ekledikleri bir madde ile bu uygulamayı resmileştirmeye çalışıyordu. Kiracılar arasında büyük endişe yaratan bu uygulama, sosyal medyada da geniş yankı bulmuştu.

3262016.jpg

BAKANLIKTAN SERT UYARI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarındaki gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde kira bedelini döviz veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacaklarını hatırlattı. Bakanlık, bu düzenlemenin 2018 yılında yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar ile hüküm altına alındığını vurguladı. Aynı karara göre, döviz cinsinden belirlenen kıymetli madenlere, yani altına endekslenen kira sözleşmelerinin de dövize endeksli sözleşme olarak değerlendirileceği ifade edildi.

altin14.webp

Bakanlık açıklamasında, sosyal medyada yer alan haberlerde belirtilen kira bedelinin altın cinsinden ödenmesinin ilgili mevzuata aykırı olduğunu belirtti ve vatandaşları bu tür yasal olmayan işlemlerden kaçınmaları konusunda uyardı.

KİRA SÖZLEŞMESİNE EKLENEMEZ

Bakanlık, kiracıların mağdur olmaması için bu tür mevzuata aykırı kira sözleşmelerinin yapılmamasının önemine dikkat çekerek, ev sahiplerine de uyarıda bulundu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.