Binlerce kişi işsiz kalacak! Mobilya devi resmen iflasını verdi! Yıllardır hizmet veriyordu

Binlerce kişi işsiz kalacak! Mobilya devi resmen iflasını verdi! Yıllardır hizmet veriyordu
Küresel ekonomik kriz birçok şirketin iflas etmesine sebep olurken kötü bir haber daha çok geçmeden geldi. Mobilya devi iflasını verdi. Binlerce kişiyi doğrudan bu iflasın etkilemesi bekleniyor

Mobilya sektöründe Almanya'nın önde gelen firmalarından biri olan Arco, faaliyetlerini durduracağını açıkladı.Arco'nun iflası, Türk gurbetçilerinin de sıklıkla tercih ettiği bir marka olması sebebiyle ülkemizde de büyük yankı uyandırdı.

Yeni Akit'in haberine göre; Mobilya devi iflasını verdi. İflas kararı binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Dünya genelindeki ekonomik kriz artık içinde çıkılamaz hale gelmiş durumda.

Ukrayna-Rusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu.

Bu kez ise ünlü mobilya şirketi iflas etti ve bu durum milyonlarca Türk'ü yakından ilgilendiriyor.

Almanya'nın 100 yıllık mobilya üreticisi Arco bu ay sonunda faaliyetlerini durduracağını açıkladı. Bir çok gurbetçilerimizin eşyalarını bu firmadan aldığı bildirilirken, dev şirketteki binlerce çalışan işsiz kalacak. Almanya Coburg merkezli mobilya üreticisi Arco Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ay sonunda faaliyetlerini durduracağını duyurdu.

Arco, bölgede bu yıl üretimi durduran ikinci mobilya şirketi oldu. Mayıs 2023'te yine oldukça eski bir mobilya üreticisi olan F+S Poster Möbel, iflas nedeniyle kapanmak zorunda kalmıştı.

Yapılan basın açıklamasına göre mobilya üreticisi "Aşırı borçlu veya iflas etmiş değil" ancak "Aşırı agresif fiyat rekabeti" Arco'ya başka seçenek bırakmıyor. Şirketin merkezi 1925'ten beri Coburg yakınlarındaki Weidhausen'de bulunuyordu. Arco başlangıçta hasır mobilyalar üretiyordu.