Bitcoin tekrardan zirvede

Bitcoin, FED faiz kararı sonrası yükselişe geçerek 63 bin 800 dolar seviyesine yükseldi.
Bitcoin tekrardan zirvede

Amerika Merkez Bankası’nın (FED) politika faizini düşürmesi dünya piyasalarını derinden etkiledi. Karar sonrası altın ve gümüş gibi yatırım araçları hızlı bir yükseliş trendine girerken yatırımcının gözdesi yeniden Bitcoin oldu. Diğer bir yandan ABD seçim yarışlarında Donald Trump ve Kamala Harris’inde kripto paraları destekleyeceklerini söylemesi Bitcoin ve kripto paralara güvenin tekrardan oluşmasına sebep oldu.

Bitcoin'in yeni fiyatı 63 bin 800 dolar oldu

Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından Bitcoin, değerini arttırarak bir ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Lider kripto varlık, yüzde 0,8 artışla 63 bin 800 dolara yükselirken, piyasalarda Fed’in Kasım ayında bir kez daha faiz indirimine gitme olasılığı yüzde 50 olarak fiyatlanıyor. Ethereum da bu olumlu havadan etkilenerek yüzde 2,8 artışla 2 bin 650 dolardan işlem gördü.

bitcoin.jpg

Uzmanlar, Fed’in politika değişikliklerinin riskli varlıklara olan ilgiyi artırdığını ve kripto para birimlerinin de bu dalgadan yararlandığını belirtti. Ayrıca cuma günü açıklanacak olan ABD'nin kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisinin enflasyon üzerinde belirleyici olacağı ve Fed’in gelecekteki faiz politikaları üzerinde kritik rol oynayabileceği ifade ediliyor. Faiz indirimlerinin devam etmesi halinde Bitcoin ve diğer kripto varlıkların yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor.

2308509.jpg

Kripto paralara siyasi destek artıyor

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in New York'ta düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde kripto paralar için destek vermesi, piyasalarda olumlu bir etki yarattı. Harris, başkanlığı kazanması halinde kripto endüstrisinin büyümesi için savunuculuk yapacağını belirtirken, bu desteğin özellikle ABD seçim yarışında kripto paralara olan ilgiyi daha da artırması bekleniyor. Harris'in yanı sıra Donald Trump’ın da kripto paraları destekleyen açıklamaları, piyasadaki güveni yeniden tazeledi.

Kripto paralara olan bu siyasi ve ekonomik destekler, yatırımcıların güvenini pekiştirerek Bitcoin başta olmak üzere Ethereum ve diğer kripto varlıkların yükselişini güçlendiriyor. Ekonomik veriler ve siyasi gelişmelerin etkisiyle kripto piyasalarındaki hareketliliğin önümüzdeki süreçte de devam etmesi öngörülüyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.