Borsada küçük yatırımcılar dikkat! Halka arzda büyük tuzak kuruluyor

Borsada küçük yatırımcılar dikkat! Halka arzda büyük tuzak kuruluyor
Ünlü ekonomist Remzi Özdemir borsada küçük yatırımcı olanlar için kritik uyarılarda bulundu. Özdemir; Borsa büyük tuzakların olduğu bir mekan haline geldi.” dedi.

Son zamanlarda ülkede meydana gelen ekonomik sorunlar dolayısıyla yatırımcılarda oldukça endişeli durumda. Ünlü ekonomist Remzi Özdemir Paramedya'daki yazısında, "Küçük yatırımcıya 500 ile bin lira arsında bir rakam karşılığı hisse düşüyor. Bu kişiler 500 liralarıyla bir harçlık çıkartmaya çalışırken aslında bilmeden bu kurumsal fon ve portföy şirketlerine kazandırmak için figüranlık yapıyorlar.” İfadelerine yer verdi.

“FİGÜRANLIK YAPIYORLAR”
Borsa yatırımcısına büyük tuzak olduğunu ifade eden Özdemir; “Borsa artık birkaç oyuncu nedeniyle bırakın kumarhaneyi büyük tuzakların olduğu mekân haline geldi. Faizlerin enflasyonun çok altında olması sıradan insanların dahi maaşını borsaya yatırmasına neden oluyor. Borsada yeni moda halka arzlar. Halka arz edilen şirketin yüzde 70’lik bölümü küçük yatırımcıya yüzde 30’u ise kurumsala satılıyor. Bu rakama bakınca ne güzel işte sermaye tabana yayılıyor diye bilirsiniz. Ancak olay öyle göründüğü gibi değil. 3 aracı kurum ve 3-5 kişi tarafından kurulmuş fon ve portföy şirketi işin kaymağını yiyor. Örnek olarak 100 milyon lot hisse senedinin 70 milyonu 2 ile 3 milyon arasında yatırımcıya eşit dağılıyor. Yani küçük yatırımcıya 500 ile bin lira arsında bir rakam karşılığı hisse düşüyor. Bu kişiler 500 liralarıyla bir harçlık çıkartmaya çalışırken aslında bilmeden bu kurumsal fon ve portföy şirketlerine kazandırmak için figüranlık yapıyorlar. Tıpkı dizilerde kalabalık bir sahnede dans edip 100 lira alan figüran gibi.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.