Her şey FED'in kararına bağlı! Altın uçabilir

Amerikan Merkez Bankası'nın politika faizi düşüreceği ve neticesinde altının küresel kapsamda yükselişe geçeceği kulislerde konuşulurken, Türk vatandaşının kafası karıştı. Maaşlardan arta kalanla dolar mı almalı? altın mı almalı?
Her şey FED'in kararına bağlı! Altın uçabilir

Enflasyonun ve hayat pahalılığının Türk vatandaşları üzerinde yoğun bir baskı oluşturduğu bu günlerde, maaşlarından biraz birikim yapabilenlerin en sık sorduğu soru: "Paramla altın mı almalıyım, yoksa dolar mı?"

Her şey Fed'in kararına bağlı

Yeni haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları, yatırımcıların dikkatini yeniden çekti. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, büyük ölçüde Amerikan Merkez Bankası (Fed) tarafından alınacak faiz kararına bağlı olarak şekilleniyor. Tüm dünyada yatırımcılar, Fed'in faiz kararını merakla beklerken, uzman analistler Cuma günü faiz oranında 25 ila 50 baz puan arasında bir düşüş bekliyor. Eğer bu öngörüler doğru çıkarsa, dolara yatırım yapanların güvenli liman olarak bilinen altına yönelebileceği düşünülüyor.

bha-haber-ici-44.png

Altının spot piyasadaki ons fiyatı, yükselişe geçerek 2 bin 498 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcılar, altın fiyatlarının Fed'in kararına bağlı olarak nasıl bir yön izleyeceğini dikkatle takip ediyor.

indir-61.jpeg

İşte güncel Konya altın fiyatları:

- Gram Altın:
- Alış: 2.716,98 TL
- Satış: 2.717,35 TL
- Değişim: -0,40%

- Çeyrek Altın:
- Alış: **4.503,00 TL
- Satış: **4.574,00 TL
- Değişim: **-0,48%

- Altın (ONS)
- Alış: 2.491,52 $
- Satış: 2.491,87 $
- Değişim: -0,22%

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.