Cem Küçük EYT’lileri bayram ettirecek haberi duyurdu! O tarihte sigortalı olanlar yaşadı

Cem Küçük EYT’lileri bayram ettirecek haberi duyurdu! O tarihte sigortalı olanlar yaşadı
Cem Küçük programında EYT’liler ve çırak, staj mağdurları için sevindirecek bir duyuru yapıldı. TGRT Haber canlı yayınında Cem Küçük sevindiren gelişmeyi duyurdu

Genel seçimler öncesinde milyonlarca EYT'li vatandaşımız emeklilik haklarına kavuşmuştu. Ancak staj ve çıraklık gibi nedenlerle emekli olamayan vatandaşlarımız, hükümetten gelecek adımları merakla bekliyor. Özellikle staj ve çıraklık sigortalarının ödenmemesi sebebiyle emekli olamayan vatandaşlarımızın endişeleri devam etmektedir.


TGRT'de yayınlanan programda Cem Küçük ve TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, EYT'li vatandaşlarımızla ilgili yapılacak yeni çalışmaları ele aldılar.

Kamusonhaber.com.tr sitesinde aktarılanlara göre; Cem Küçük’ün programında TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, yeni emeklilik sistemi hakkında izleyicilerle bilgilerini paylaştı.

Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'ün programında, yeni kademeli emeklilik yasasıyla ilgili önemli detayları aktardı.

EMEKLİLİK FIRSATI YAKALAYACAKLAR

Yıldız, 1999 ve 2000 sonrasında sigorta girişi için staj ve çıraklık sigortalarının ödenmesi ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti.

Bilgilerini Yeni Şafak’a dayandıran Yıldız bu kapsamda oluşacak düzenlemenin, özellikle 2000-2008 arasında sigorta girişi olanlar için kademeli emeklilik imkanı sağlayabileceğini ifade etti.

Yapılması planlanan bu düzenleme gerçekleşirse özellikle 2000-2008 arasında sigorta girişi olan bireyler kademeli emeklilik fırsatları yakalama şansı olabilir.

2514028.jpg

Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun konuyla ilgili çalışmanın yasalaşma sürecinin ne zaman tamamlanıp gündeme geleceği henüz bilinmiyor.

EYT MAĞDURLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, EYT kapsamında gerçekleştirilen yeni çalışmalara da değindi. Yıldız, özellikle 5 bin güne takılanlar arasında yapılan itirazlar bu süreçte dikkat çektiğini aktardı.

Buna göre, EYT mağdurlarının isteklerine yönelik yeni düzenlemeler geliştiriliyor. Ancak konuyla resmi bir açıklama veya tarih belli değil.

Kaynak:BBN