Cem Küçük’ün canlı yayınında ilk kez açıklayıp tarih verdi! Emeklilere yeni ödeme yapılacak

Cem Küçük’ün canlı yayınında ilk kez açıklayıp tarih verdi! Emeklilere yeni ödeme yapılacak
2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamlar ve bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye yükseltilmesi, seçim öncesi gündemin merkezinde yer almaya devam ederken emeklileri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme duyuruldu. Emeklilere 15 bin TL ödeme yapılacak

TGRT Haber ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'ün programına katılarak emeklilerle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Kamusonhaber.com.tr'nin aktardığı habere göre; Programda, emeklilere ek zammın gündemde olduğu iddiası dile getirildi. Canlı yayına bağlanan TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, ek zam ihtimalinin kulislerde konuşulduğunu belirtti.

EK ZAM İÇİN TARİH BİLE VERDİ

Yıldız, ek zam konusunda belirli bir tarih vererek, "Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu söyleyenler var. Burada 1 Nisan tarihi işaret ediliyor, ekonomistler tarafından. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" şeklinde konuştu.

EMEKLİYE 15 BİN TL ÖDENECEK

Ayrıca, Yıldız, 3 yıllık anlaşmalı bankaların emeklilere yönelik promosyonları hakkında bilgiler verdi. "Bu bilgiler emekliler ve çalışanlar için önemli. Bu yıl ING Bankası en yüksek promosyon veren banka oldu. Diğer taraftan, promosyonlar 15 bin TL'den başlayıp, alt sınır 7.500 TL ile 10 bin TL arasında olacak. Bayram sonrasında bu ücretler netleşecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:BBN