Çöp diye atılan o üründe 22 ayar altın var, hurdacılar peşine düşüyor

Çöp diye atılan o üründe 22 ayar altın var, hurdacılar peşine düşüyor
Çöp zannederek atılan bir maddenin içinde altın olduğu ortaya çıktı. Hemen hemen herkesin evinde bulunan o eşyanın birçoğunda altın bulunuyor. Hurdacıların peşine düştüğü o eşyada işte detaylar...

Son dönemlerde Birçok ürün gibi ihtiyaç haline gelen elektronik cihazlar ile birlikte çöpe atılıyor ya da hurdacılara veriliyor. Gözden çıkarılan Bu ürünlerin birçoğunun içerisinde altın olduğu ortaya çıktı. Hemen hemen birçok kişinin evinde bulunan kimi zaman eskidiği için kimi zamanda bozulduğu için Çöpe atılan bilgisayar ve cep telefonlarının içinde bulunan anakartların büyük bir servet taşıdığı ortaya çıktı.

YÜZDE 99'UNDA ALTIN KULLANILIYOR

Uşak gündemde yer alan habere göre Eskişehir'de bir telefon tamircisi olan Hıdır Yıldız büyük paraları Çöpe atılan cihazlardan kazandıklarını söyledi. Anakart dediğimiz bilgisayar ve telefonlarda yer alan küçük iğnelerin aslında altın kaplama olduğunu ifade eden Yıldız: "Anakartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların %99'u altın" dedi.

Bu işi bir hurdacıdan öğrendiğini söyleyen Yıldız, telefonların içerisindeki ana kartları, kiloyla belirli fiyatlarda satın aldıklarını söyledi.

Izlediği bir videoda Demir kezzap ve asitli suya anakartları döktüklerini gördüğünü ifade eden Yıldız, izlediğim videoda bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzüne çıktı diyerek altınları bu şekilde elde ettiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.