Dev şirketin sonu hüsran oldu! İflas kararı verildi, malları hacizle satılıyor

Dev şirketin sonu hüsran oldu! İflas kararı verildi, malları hacizle satılıyor
Bir dönemin ayakkabı devi olan Yeşil Kundura’ya ait gayrimenkuller icradan satışa çıkarılıyor. Dev şirketin iflası sektörde büyük ses getirdi. İflas eden şirketin satış rakamı ne olacak?

Yeşil Kundura, Türkiye'nin en köklü ayakkabı markalarından biri olarak uzun yıllardır sektörde yer almaktaydı. Ancak son zamanlarda markanın ikinci kuşak temsilcilerinin borçları nedeniyle zor günler geçirdiği biliniyordu.. Bu zorlu süreçte Yeşil Kundura, üretimini önemli ölçüde azaltmak zorunda kalmıştı.

Gelinen noktada ise Yeşil Kundura'ya ait gayrimenkuller icradan satışa çıkarıldı. Satışı istenen varlıkların değerinin 800 milyon TL seviyesinde olduğu öğrenildi.

YEŞİL PLAZA’DAKİ 25 OFİS SATILIYOR


Halktv'nin haberine göre kredi alacaklısı Halk Bankası, uzun yıllar, grubun merkez binası olarak faaliyet gösteren Yeşil Plaza’daki 25 bağımsız bölümün icradan satışını talep etti. Anılan mülklerin değeri 363 milyon TL. Gruba ait satışı istenen bir diğer varlık ise Zeytinburnu’nda bulunan bir arsa.

yesil-kaiw-cover-jpg.webp

ARSANIN BEDELİ 450 MİLYON TL

6 bin 343 metrekare büyüklüğündeki arsanın değeri ise 450 milyon TL olarak belirlendi. Söz konusu gayrimenkullerin satışı ihalesi 19 Aralık günü başlıyor.

Yeşil Plaza'daki 25 ofis tek tek icradan satılacak.

İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, ikinci ihale 16 Ocak günü yapılacak. Öte yandan Halk Bankası’ın alacağının yanı sıra Yeşil GYO’nun yarım kalan çok sayıda projesi ise geride binlerce mağdur bıraktı. Yüzlerce kişi, şirketin tamamlanmayan projesindeki evlerini alamayınca Yeşil GYO’nun iflasını talep etti.

Kaynak:BBN