Devletten tam destek...

Devletten tam destek...
Türkiye ekonomik kazanım noktasında geçmiş yıllara göre büyük bir gelişme göstermeye devam ediyor. Yerli girişimcilere verilen destek ülke ekonomisine katkı sağlarken genç girişimcileri de hizmete teşvik ediyor. İşte detaylar...

Türkiye yerli girişimcileri sağladığı büyük desteklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Ülkede gerçekleştirilen Bu ekonomik destekler sonucunda Türkiye'nin ekonomik alanda bir Kalkınma gerçekleştirmesi hedefleniyor. Böylelikle uygulanan bu sistem Türkiye ekonomisinin kalkınmasında Büyük bir rol oynuyor. Bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesindeki ana sebep ülke ekonomisine katkı sağlamakken hem de genç girişimcilerin hayalleri ve hedefleri desteklenmiş oluyor. Devlet birçok girişimciye finansal destek sağlarken aynı zamanda eğitim programları ve altyapı hizmetleri de sunuyor.

ULUSLARASI ŞİRKETLER TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR

Türkiye'nin son dönemlerde ekonomi alanında kaydettiği gelişme yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pek çok uluslararası firma Türkiye'yi büyük bir yatırım merkezi olarak görüyor. Kalkınma merkezi olarak görülen Türkiye'ye olan yatırımlar artmaya devam devam ederken Türkiye son dönemlerde uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek bir güce sahip. Uzmanlar Türkiye'nin girişimcilere sağlamış olduğu bu ekonomik desteklerin sadece kısa vadede değil uzun vadede de sürdürebileceği öngörüsünde bulunuyor.


Geleneksel Girişimci Destek Programı

-Eğer işletme gerçek kişi olarak kuruluyorsa 5 bin TL, sermaye şirketi olarak kuruluyorsa 10 bin TL geri ödemesiz kuruluş desteği veriliyor.
-40 bin TL'ye varan performans desteği veriliyor.
-5 bin TL'ye varan sertifika desteği veriliyor.

İleri Girişimci Destek Programı

-Bu destekte girişimciler makine, teçhizat ve yazılım desteği sağlanıyor.
-Makine ve teçhizat giderleri için geri ödemesiz 100 bin TL'ye varan destek sağlanıyor.
-Gerekli koşullar sağlanması durumunda destek 300 bin TL'ye kadar çıkabilir.


İş Planı Ödüllü Destek Programı

Yükseköğretim kurumlarınca girişimcilik dersini alan öğrenciler arasında KOSGEB ve ilgili yükseköğretim kurumu işbirliği ile birlikte ödüllü yarışmalar düzenlenir. Yarışmalarda ilk üç dereceye giren kişilere para ödülü verilir. Birinciye 25.000 TL, ikinci için 20.000 TL, üçüncü için 15.000 TL ödül verilir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.