Dul ve yetimler kaç para ikramiye alacak?

Dul ve yetimler kaç para ikramiye alacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan emeklilere destek paketi kapsamında emekli gruplarının alacağı rakamlar belli oldu. Dul ve yetimler hisseleri oranında ödeme alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında Millete Sesleniş programında müjdesini verdiği emekliye destek paketi kapsamında emekli gruplarının alacağı destek miktarı belli oldu. Kasım ayının ikinci haftasında ödemeleri yapılacak 5000 TL destek programından çalışmayan emekliler yararlanacak.

Aktif iş hayatına devam edip sigortaları yatan emeklilerin kapsam dışı olacağı programa ilişkin bilgi veren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, “Esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri, SGDP ile çalışan emekliler 5.000 TL’den faydalanamayacak. Sadece çalışmayan emekliler bu haktan faydalanacak. Dul ve yetimler hisseleri oranında 1.250 TL, 2.500 TL ve 3.750 TL olarak bu haktan yararlanacaklar… Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise bu haktan yararlanarak 5.000 TL’yi Kasım’da alacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.