Dünya piyasalarda büyüme verileri umut verdi

ABD'deki düşük enflasyon verileri ve Asya'daki büyüme sinyalleri, küresel piyasalarda olumlu beklentileri güçlendirdi.
Dünya  piyasalarda büyüme verileri umut verdi

Küresel piyasalarda dün ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin öngörülerin altında kalmasıyla yükselen risk iştahı, bugün Asya'dan gelen pozitif büyüme sinyalleriyle desteklendi. Japonya ve Çin'de açıklanan veriler, dünya genelinde ekonomik beklentilerin olumlu yönde gelişmesine katkı sağladı.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuz ayında yıllık yüzde 2,9 ile tahminlerin altında artış gösterdi. Bu durum, enflasyonun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hedeflerine ulaşma yolunda ilerlediğine işaret ediyor. Ancak eylülde 50 baz puanlık faiz indirimi beklentileri zayıflarken, yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık bir faiz indirimi ihtimali güçlü kalmayı sürdürüyor.

Avrupa tarafında da sanayi üretimindeki düşüş ve İngiltere'de enflasyonun BoE hedefinin üzerine çıkması, bölgedeki merkez bankalarının önümüzdeki adımlarına yönelik belirsizlikleri artırdı. Buna rağmen Avrupa borsalarında genel bir yükseliş eğilimi devam ediyor.

Asya’da ise Japonya'nın büyüme verileri beklentilerin üzerinde gelirken, Çin'de perakende satışlardaki artış, ekonominin canlanabileceğine dair umutları artırdı. Hong Kong dışındaki Asya borsalarında pozitif bir hava hakim oldu.

Yurt içinde ise Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi satış ağırlıklı bir gün geçirdi ve yüzde 0,9 kayıpla günü kapattı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.