Emekli maaşınız kesilebilir! SGK harekete geçti

Emekli maaşınız kesilebilir! SGK harekete geçti
SGK kendisini kağıt üzerinde sigortalı gösteren kişiler için kritik adım atacak. Kağıt üzerinde sigortalı görünen tüm emeklilerin maaşları kesilecek ve ödenen emekli maaşları faiziyle birlikte geri alınacak.

Yeniçağ'da yer alan Gerçek Gündem’in haberine göre kendisini sahte sigortalı gösterip emekli olmak için uğraşan birçok kişi tespit edildi. Sahte işyerlerinde kağıt üzerinde kayıtlı gibi gösterilen hizmetler iptal ediliyor.

Sadece belirli bir süre sahte sigorta yaptıran kişilerde geçmişte yatırdığı prim hakkını kaybediyor ve emekli aylığı olarak aldığı bütün parayı faiziyle geri devlete ödüyor.

Bu işyerlerinden bildirilen hizmetler emekli aylığı bağlama işlemlerinde dikkate alınmıyor. Emekli olduktan sonra sahte iş yeri tanımlaması yapıldıysa bu hizmetler geçersiz sayılıyor.

SGK HAREKETE GEÇİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kağıt üstünde sigortalı olarak gösterilen kişiler ve sahte işyerlerine karşı denetimleri yoğunlaştırıyor, devlete haksız yere zarar verenleri tespit etmek amaçlı sürekli denetim gerçekleştiriliyor.

EMEKLİLİKLER İPTAL EDİLECEK

Sahte iş yerleri açarak insanları sahte sigortalı olarak gösteren kişilere karşı sahtecilik suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılıyor. Bu sahte iş yerlerinin vergi yükümlülükleri işverenlerden tahsil ediliyor, sahte iş yerinin faaliyet gösterdiği döneme ilişkin vergi cezaları uygulanıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.