Enerji devi iflasın eşiğine geldi! Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alıyordu

Enerji devi iflasın eşiğine geldi! Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alıyordu
Türkiye’nin en büyük 500 kuruluşu arasında enerji devi konkordato ilan ederek iflasın eşiğine geldi. Dev şirketin iflas etmesi durumunda çok sayıda kişinin işsiz kalmasından endişe duyuluyor

Dünya genelinde çok sayıda şirketten iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Bir iflas haberi daha geldi. Türkiye'nin önde gelen şirketleri arasında yer alan bir şirket daha iflasın eşiğine geldi. Şirket henüz iflas etmese de konkordato ilan edilmesi endişeye yol açtı

Kamusonhaber.com.tr sitesinde aktarılan habere göre; Türkiye’de iflas ile mücadele eden şirketler arasına bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı Fortune 500 listesine giren ve Adana merkezli Göktekin Enerji geçtiğimiz aylarda konkordato ilan etmişti.

turkiyenin-enerji-devi-konkordato-ilan-etti-reklamlari-televizyon-kanallarinda-donuyordu-duyan-inanamadi-89baf8.jpg

Yılda 2 Milyar TL’den fazla ciro yapan ve yayınladığı reklamlar ile vatandaşlar arasında oldukça meşhur olan enerji devinin konkordato kararı sektörde şok etkisi yaratmıştı.

2 AY DAHA UZATILDI

Taşeron firmalar ile yaşadığı sorunlar üzere konkordato ilan ettiği belirtilen şirketin, konkordato kararı geçtiğimiz yılın Ekim ayında 3 süreyle uzatılmıştı. Şirketin 3 ay uzatılan konkordato kararının 10 Ocak Çarşamba günü itibaren 2 ay daha uzatılmasına karar verildiği açıklandı.

Kaynak:BBN