ESK ithalatı durdurdu! Kırmızı et fiyatlarında sert yükseliş yaşandı

ESK ithalatı durdurdu! Kırmızı et fiyatlarında sert yükseliş yaşandı
Et ve Süt Kurumu, kasaplık hayvan ithalatına Kasım ayına kadar ara verdi. Bu durum karkas et fiyatlarına ani yükselmesime yol açtı.

UKON et kesim fiyatlarını yayımladı. Buna göre karkas kesim fiyatı geçen haftaya göre 11 lira yükseldi. Dana kesim fiyatı 341 lira, kuzu kesim fiyatı 377 lira oldu.

UKON, haftalık et kesim fiyatlarını yayımladı. Tarımdan Haber'den alınan bilgilere göre; 22 Ağustos haftasına ait kesim fiyatları bir önceki haftaya göre yükseldi. Türkiye ortalaması dana yağsız kesim fiyatı 11 lira artarak 341 lira olurken, kuzu yağsız kesim fiyatı da yine 11 lira artarak 377 lira oldu.

ESK İTHALATI KASIM AYINA KADAR DURDURDU!

Et ve Süt Kurumu, kasaplık hayvan ithalatına Kasım ayına kadar ara verdi. İthalata ara verilmesiyle birlikte kesim fiyatları biraz yükseldi. Mevcut kesim fiyatları üreticiyi kurtarırken, yeni hayvan alımında bu fiyatlar da üreticiyi kurtarmıyor. Yerli besilik hayvan fiyatı kilosu 325 lira civarında bulunurken, bu fiyatlardan besilik metaryal alan üreticinin mevcut fiyatlarla kar etmesi mümkün görünmüyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum